Premijerno: prve slike novog "ford fokus sedana"

Ford je prošlog meseca u Ženevi predstavio novu generaciju "fokus" hečbeka, a sada je na red došla sedan varijanta popularnog modela, koji će svetsku premijeru imati sledeće nedelje na Salonu automobila u Njujorku.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Novi "fokus" je doživeo izmene kako u izgledu, tako i u ponudi motora, a tu je i veliki broj novih tehnoloških pogodnosti.

 

Najočiglednija promena dizajna je na prednjem delu koji je dobio svežiji, sportski

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

izgled sa energičnijim farovima i višom rešetkom, dok su zadnji farovi blago smanjeni uz dodatak novih grafika.

Za novu generaciju "fokusa", kupci će takođe moći da odaberu "SE" sportski

Pogledajte ponudu fordovih polovnjaka na sajtu Mojauto.rs

paket opreme sa novim detaljima na karoseriji, sekvencijalnim menjačem sa ručicama na volanu, poboljšano vešanje i 17-inčne aluminijumske točkove.

 

Po prvi put će u standardnoj opremi biti i kamera za uparkiravanja u rikverc koja će biti uparena sa 4.2 ili 8-inčnim ekranom, a tu je i "MyKey" sistem za kontrolu vožnje.

Kupci će takođe moći da odaberu veliki broj dodataka poput elektronskih sistema pomoći u vožnji kao što su sistem protiv napuštanja trake i monitora mrtvih uloga.

Što se motora tiče, novina je 1.0-litarski "ekobust" koji je do sada išao uz

Polgedajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

"fijestu", tu je i 2.0-litarski sa 160KS i električna varijanta za "fokus elektrik", a standardan je šestostepeni manuelni menjač.

 

Više informacija o novom "ford fokus sedanu" nakon svetske premijere u Njujorku 16. aprila.

Povezane teme: Ford Fokus, Ford Fokus Sedan, Salon automobila u Njujorku, Salon automobila u Ženevi, Ford Fijesta

Poslednji komentari

Genije
Ponedeljak, 14. 04. 2014. 12:32h
neregistrovan korisnik
Slažem se sa Duletom. Focus nije ništa manje udoban ni kvalitetan od Golfa. Prostraniji je, veći prtljažnik, pa i bolje izgleda. Novom modelu su opasno podigli cijenu tako da je kad uzmemo u obzir pakete opreme skuplji sada malo od Golfa. Kad sam došao u FAC i pitao za zeder samo su mi rekli da nema potrebe jer se ne kradu uopšte. A to što nemaš takvu brigu para vrijedi.
Dule
Nedelja, 13. 04. 2014. 20:03h
neregistrovan korisnik
VW manje gubi na ceni ali se zato za VW obicno zbog visokog rizika od kradje obicno uzima Kasko osiguranje koje nije malo kada automobili imaju visok rizik od kradje. Tako da ako uporedite nov Ford Focus i VW Golf ili Jetty koja kosta otprilike 17 000 eura, posle 5 godina VW ce vise vredeti ali godisnjem uplacivanjem kaska za VW od 500 - 700 Eura to na kraju dodje na isto, možda je čak i gubitak sa VW. Za novog Focusa Kasko bi bio dosta povoljniji jer ne postoji rizik od kradje. Ford ne spada u automobile koji se kradu pa je Kasko samo bacanje para, osim za osobe koje su neiskusni vozači, ili oni koji često voze i ostavljaju automobil parkiran u centru grada.. A i ako neko očese na parkingu Focusa sredjivanje i farbanje dela karoserije kod lakirera nije preko 150 Eura sto je opet daleko od godisnjeg uplacivanja Kaska. Mom komisji su skoro ukrali novog Pola ispred zgrade, covek ima samo glavobolje od tada. Glupo mi je da ga pitam da li imao osiguranje. Kada se namerace na automobil, nista ih nece spreciti da ga ukradu.
Dule
Subota, 12. 04. 2014. 21:08h
neregistrovan korisnik
Vidi se da je teoreticar jer da zna nesto o automobilima znao bi da Ford Focus RS nema zadnja vrata. A i sta komentarisati njega kada mu je pravopis na nivou predskolskog uzrasta. Za takav pravopis u prvom i drugom osnovne skole dobija se jedinica na diktatu. Nemoj da se trudis i nema odakle da stavi da procitas testove novinara jer pise gluposti. Cas pise jedno, cas drugo. Pusti ga neka ide po placevima i neka gleda Forda Focusa sa petoro vrata kome je neko stavio nalepnicu RS i neka poveruje da je video pravi Focus RS!
Dule
Subota, 12. 04. 2014. 21:06h
neregistrovan korisnik
Ako on nije ti posto obojica pravite slicne pravopisne greske! :-)
Rukfas
Petak, 11. 04. 2014. 19:21h
neregistrovan korisnik
Verovatno mislis na materijale u enterijeru, a ne mozes da znas kakvi su u Focusu kad model nije ni izasao. Mozemo da pricamo samo za Focus mk3, a on ima veoma kvalitetne materijale (i Jetta takodje). Luksuznija svakako nije, dugotrajnost ne mozes da komentarises jer su relativno novi modeli, odnos cena-kvalitet ne treba spominjati kada je Volkswagen u pitanju... Jedino se za cenu slazem. Pozdrav!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»