Povratak slavnog HUMMERA - DA ili NE?

Kompanija General Motors, koja je obustavila prodaju svog glomaznog SUV modela, razmatra povratak slavne linije… General Motors brend predstavio je prvu civilnu verziju blindiranog vojnog vozila 1992. godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Šest godina kasnije, oni su uživali u neverovatnom uspehu koji su postigli, uz podršku slavnih ličnosti tog vremena, poput zvezde akcionih filmova i nekadašnjeg guvernera Kalifornije, Arnolda Švarcenegera. Ljubav Amerikanaca prema glomaznim vozilima po svemu sudeći je nestala sa smenom milenijuma.

 

U svojoj najboljoj etapi, brend je nudio više modela uključujući originalni H1, popularni H2, srednji H3 SUV i H3T pikap, a 2006.godine su prodali 71.524 vozila. Ipak, rastuća zabrinutost za dobrobit prirodnog okruženja i porast cena nafte i goriva, naveli su kompaniju da 2009.godine proglasi bankrot, pre nego što je General Motors u potpunosti zatvorio ovu liniju iduće godine.

 

Prema izveštajima, slavni brend razmatra povratak svog još slavnijeg automobila, ali neki ljudi iz kompanije smatraju da bi samo održiva, električna opcija bila dovoljno dobra za današnje tržište.

 

Ako se odluče da svoju ideju sprovedu u delo, General Motors neće biti prvi koji su svoj zagađivački Hummer pretvorili u eco-friendly alternativu. Pre dve godine, Švarceneger je zbog svoje zabrinutosti za naše okruženje, zajedno sa Kriesel Electric ubacio baterije i električni motor u svoj H1.

 

Opširnije pročitajte na portalu Autoexclusive.rs

Povezane teme: Hamer, hummer, povratak modela
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»