Detaljno objašnjavamo ŠTA JE – CAR DETAILING

Povodom sve aktuelnije usluge Car detailing-a u Srbiji, ekipa sajta MojAuto je obišla nekoliko renomiranih firmi koje se bave detaljnim sredjivanjem vozila da bi svojim čitaocima pojasnila uslugu visokokvalitetnog sredjivanja četvorotočkaša, a ujedno i objasnila termin CAR DETAILING koji je sve više popularan u našem društvu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Car detailing je novi trend u auto-moto svetu. Već neko vreme je zastupljen u inostranstvu, a sve popularniji postaje i kod nas. Sama reč detailing znači detalji, obraćanje pažnje do najsitnijih detalja.

Šta podrazumeva Car detailing?
-Spoljno pranje vozila:
- 2 kofe : U jednoj kofi je šampon za pranje kola, a u drugoj kofi je čista voda. Pranje se vrši tako što se automobil pre svega pokvasi, zatim se rukavica natopi u kofi sa šamponom, opere se deo automobila i nakon toga se rukavica ispere u kofi sa svežom čistom vodom. Na taj način se skupljene čestice prljavštine isperu iz rukavice, u zasebnu kofu, što ostavlja čistu rukavicu i čistu vodu u kofi sa šamponom. Najbolje su rukavice od jagnjeće dlake (lambswool), takodje su odlične od ovčije dlake (sheepskin), a nisu loše ni mikrofiber.

- Aktivna pena
- Dekontaminacija glinom
- Poliranje, odmašćivanje, NANO keramička zaštita
- Pranje i sredjivanje felni i kočionog sistema ( skidanje, pranje i poliranje felni, čišćenje i farbanje kočionih klešta ).


- Pranje uvala vrata, motora i motornog prostora, prtljažnog prostora...
- Unutrašnje pranje vozila – dubinsko pranje enterijera uz odredjeni DRESSING ( odgovarajući tretman odredjenih delova i materijala u vozilu ( presvlake od sintetičkih tepiha, vinil, koža, razna prirodna vlakna, kompoziti od karbonskih vlakana, plastika i drugi, što zahteva upotrebu raznih tehnika i proizvoda za čišćenje i negu ).

- Poliranje farova, šoferšajbne, keramička zaštita za stakla....

 

Efekat sredjivanja vozila poznatog kao CAR DETAILING je takoreći. „VOZILO IZ SALONA“ i zahteva mnogo više vremena od običnog pranja, neretko i do nedelju dana.


Pored stručnosti i znanja, iskustva u poslovima sredjivanja vozila, potrebna su i kvalitetna hemijska sredstva da bi učinak bio besprekoran. Na tržištu Srbije, proteklih godina, brendovi koji se posebno izdvajaju i koji su prepoznati kao osnov visokokvalitetnog pranja i nege vozila, izmedju ostalih su SONAX, MA-FRA, Voulis chemicals, FRA-BER, G-techniq, Chemical Guys, Xpel.... ( Deo ponude auto kozmetike možete da pogledate OVDE.

 


-Ovo su neke osnovne informacije o samom pojmu CAR DETAILING, a kako izgleda deo procesa sredjivanja vozila ovom tehnikom POGLEDAJTE OVDE

 
EVO kako izgledaju vozila koja su sredjena tehnikom Car Detailing-a. 

 

Preporučujemo da vaše vozilo sredjujete u licenciranim salonima sa dugogodišnjim iskustvom u estetskom sređivanju vozila.

 

CAR DETAILING je relativno mlad pojam i vrsta usluge u Srbiji, ali krajnji rezultat sredjivanja vozila ovom tehnikom je doprineo da za veoma kratko vreme postane prepoznatljiva i veoma tražena usluga na našem auto-tržištu i doživljava stalnu ekspanziju i raznovrsnost u ponudi.

 

Povezane teme: car detailing, detaljno sređivanje vozila, šta je car detailing
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»