OTKRIVAMO: Koja je najmoćnija svetska automobilska industrija!

Najmoćnija svetska automobilska industrija ima takav istorijat da je veoma teško u kratkim crtama obuhvatiti čak i ono najbitnije.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Od 1886. – kada je Karl Fridrih Benc konstruisao prvi automobil na benzin pa do savremenih modela koje proizvode Audi, BMW, Mercedes i Porsche, ali i Opel i VW, izdešavalo se mnogo toga.

 

 

VW Tiguan 2.0 TDI 4-Motion

Pomenućemo samo neke od istorijskih trenutaka u automobilskoj industriji generalno: prva međunarodna izložba automobila 1897. u Berlinu, nastanak Daimler-Benz AG fuzijom ova dva tadašnja giganta 1926., proizvodnja prve „bube“ 1945. u fabrici u Volfsburgu (ostala do prestanka proizvodnje najprodavaniji auto na svetu), početak proizvodnje verovatno najpoznatijeg sportskog automobila Porsche 911, 1963. godine, itd.


BMW 520 d xDrive M Package

Danas, nemačka automobilska industrija iz godine u godinu obara sopstvene rekorde u prodaji. Prošle godine, stigla je do blizu 20 miliona prodatih vozila, od čega gotovo dve trećine na inostranom tržištu. Svakako da kapacitet za dalji rast postoji, s obzirom da Nemci koriste sve veću potražnju za njihovim  četvorotočkašima na najvećim svetskim tržištima, poput Kine i Indije.

 

Opel Astra J 1.6 CDTi Business

 

O popularnosti nemačkih vozila na našem tržištu je suvišno i govoriti. Gotovo trećina ponude na našem sajtu dolazi iz najveće države EU, pa ukoliko ste pristalica njihovog kvaliteta i pouzdanosti sa sigurnošću možete pronaći nešto za sebe ili svoju porodicu.

 

VW Passat B6 D

Povezane teme: Volkswagen, audi, mercedes, golf, nemačka vozila
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»