Ovo su automobili koji se NAJLAKŠE VOZE, a evo kakva je njihova PONUDA U SRBIJI

Lagodnost u vožnji, posebno kada se ide na duža putovanja, svakako da nam svima prija. Automobili sa automatskim menjačem nam upravo ovo omogućuju. Iako su oni još uvek malo zastupljeni kod nas, situacija u ostatku Evrope je sasvim drugačija.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

U SAD je situacija još ekstremnija, gde je oko 95% novoprodatih vozila sa ovakvim tipom transmisije. Upravo su Amerikanci bili pioniri kada su u pitanju automatici. Prvi automatski menjač je već 1940. godine General Motors uveo u serijsku proizvodnju i naišao na odličan prijem. Osim standardnih automatskih menjača, postoje i CVT (gde se prenos vrši u kontinuitetu i ima mnogo manje gubitaka u mehaničkom radu i manju potrošnju) kao i polu-automatici.

 

 

Pojedini modeli BMW-a, Audija i Mercedesa se proizvode isključivo sa automatskim menjačima, što bi moglo da doprinese popularizaciji ovakvih vozila i kod nas, pored ostalih faktora koji im daju prednost u odnosu na one sa manuelnim menjačima.


VW GOLF 5

Međutim, iako čuva motor, obezbeđuje komfor u vožnji a CVT i smanjenje potrošnje goriva, vozila koja nemaju automatski menjač kao deo standardne opreme ćete morati platiti više a i kvarovi su ponekada dosta skupi za otklanjanje, uz poteškoće u pronalaženju uzroka kvara, zbog mnogo komponenti koje poseduju.

 

BMW 320

Činjenica je da većina vozača koja jednom kupi automatik odustaje od modela sa manuelnim menjačima i tvrdi da situacija sa kvarovima nije toliko problematična. Na vama je da odlučite šta smatrate prioritetnim, a na nama da vam preporučimo da pogledate ponudu od preko 1600 automatika na našem sajtu.

 

MAZDA 6

Povezane teme: automatik, automatski menjač, prodaja vozila, auto oglasi
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»