Azijska vozila OSVAJAJU SVET!

Iako azijska vozila u Srbiji nisu toliko tražena kao evropski modeli, popularnost vozila sa najmnogoljudnijeg kontinenta na svetu svakako raste iz godine u godinu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kada spomenemo vozila sa ovog područja, verovatno nam svima prvo pada na pamet Toyota. Veoma često se njihovi modeli se nalaze među 10 najprodavanijih kod nas, a zanimljivo je da je pre 4 godine upravo ovaj proizvođač imao najveći skok u prodaji na našem tržištu.
 

 

Japanski kvalitet je naširoko poznat, pa se uz već pomenutu Toyotu ističu i Honda i Mitsubishi. Na našim ulicama možemo videti sve više vozila i iz Južne Koreje, kao što su Kia i Hyundai.

Hyundai ix35 1.6B, 2011. godište

Toyota Aygo 2006. godište.

Tako se u ponudi može naći, primera radi, Kia Sorento u odličnom stanju, star svega 9 godina, po veoma povoljnoj ceni.

U okviru ove teme ne možemo zaobići kinesku auto industriju. Pre 30-ak godina, ova država je proizvodila isključivo licencirane modele svetski poznatih brendova, kao što su Volkswagen i Citroen.

U poslednjih 5-6 godina ne samo da su formirani novi, kineski brendovi, već je počeo i masovan izvoz na inostrana tržišta. Danas su u Srbiji zastipljeni Chery i Great Wall, koji imaju i svoje ovlašćene dilere u našoj zemlji, ali i neki drugi modeli, poput SsangYong-a.
Nećemo ulaziti u to koliko kvalitet ovih vozila može da parira kvalitetu najpoznatijih svetskih proizvođača, ali ako gledamo odnos kvalitet-cena, možemo sa sigurnošću tvrditi da se uloženi novac isplati.
 

Svakako, kontinent koji najbrže napreduje u mnogim privrednim sferama postaje sve dominantniji i u oblasti auto industrije i svi su izgledi da će se ovaj trend nastaviti.

Povezane teme: toyota, mazda, Ssangyong, Mitsubishi, Hyundai
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»