Ako vam ovaj deo na automobilu nije originalan u VELIKOM STE PROBLEMU!

AGONIJA SA TEHNIČKIM SE NASTAVLJA - Nijedna institucija ne radi atestiranje naknadno ugrađenih ksenonskih farova na automobilima, a vozači koji ih imaju na svojim vozilima sada su ostavljeni na milost i nemilost radnicima tehničkih pregleda, od čije slobodne procene zavisi da li će moći da završe registraciju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Veliki broj vlasnika vozila u Srbiji koji su ugradili nefabričke ksenon i led farove pita se da li će moći da prođu novi rigorozni tehnički pregled i registruju automobil. Dodatnu nervozu stvara im činjenica da ne postoji jedinstven odgovor na to pitanje. Ni zaposleni na tehničkim pregledima ne znaju šta da rade sa takvim vozilima.

 

- Poznato je da svi originalni ksenon farovi imaju prskalice na branicima. To je dokaz da se radi o fabričkim farovima. Pošto naknadno ugrađeni ksenon farovi, najčešće naručeni preko interneta iz Kine, nemaju te prskalice, lako je utvrditi da nisu fabrički i morali bi da imaju atest. Na osnovu toga trebalo bi da vraćamo vozila sa takvim farovima sa pregleda, međutim, ni u pravilniku, ni u zakonu to nije tako precizirano, već je ostavljeno kontroloru na slobodnu procenu. A kad je tako, onda postoji mogućnost da danas-sutra saobraćajni inspektor napravi problem kontroloru zbog toga, odnosno kontrolor vlasniku vozila - kažu za “Blic” u jednom od tehničkih pregleda.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

 

Povezane teme: tehnički pregled, ksenoni, farovi
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»