Kako izgleda gradnja najdužeg tunela u Srbiji

Gradio sam tunele u Bugarskoj, Švedskoj, Španiji i Finskoj, ali nikada ovako dugačke i nikada borba s prirodom nije bila teža nego na ovom u Grdeličkoj klisuri.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ovako priča za „Blic“ Mihail Stojanov iz bugarske firme „Euro Alliance tunel“, koja na jugu Srbije privodi kraju radove na drugom po redu tunelu u razmaku od 20 kilometara.

Reč je, zapravo, o najdužem tunelu u Srbiji Manajle, sa dve cevi, odnosno s dve najduže tunelske trase u Srbiji od 1,8 kilometara dužine. On će biti sagrađen na novom autoputu koridora 10, od Leskovca do granice s Makedonijom, tamo gde se završava klisura.
 

Do Manajla vodi trasirani autoput od 26,3 kilometra, u brdima gde ni ljudska noga nije mogla da kroči; na početku, iza Sarajevskog mosta kroz manji Predejanski tunel, potom kroz deonice otrgnute od brda, kroz planinske uspone i ponore, koji preko mostova i vijadukta prelazi s jedne na drugu stranu obale Južne Morave i uliva se u ovaj tunel. Grandiozan i impozantan, a samo graditelji znaju s čime su se sve suočavali.
 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: tunel, grdelička klisura, autoput