Od DANAS kreću KILOMETARSKE KOLONE i sati čekanja, držite se ovih pravila!

Avgust je najkritičniji mesec na srpskim putevima, a statistike pokazuju da se tog meseca najviše gine u saobraćaju - u proseku 76 ljudi pogine u avgustu na putevima u Srbiji, što je skoro duplo više u odnosu stradalih ovog jula (38).

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

To je zato što se tokom avgusta najviše putuje, pa zato od ovog vikenda očekujte nepregledne kolone i sate čekanja ka skoro svim graničnim prelazima.

Takođe, u avgustu prosečno bude povređeno oko 2.000 učesnika u saobraćaju, kaže za "Blic" Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost u sobraćaju.

 

Razolog je povećan broj putnika zbog godišnjih odmora, a ovaj avgust može da bude naročito opasan jer se očekuje da veliki broj građana, koji su odlagali odlazak na letovanje zbog lošeg vremena u junu i julu, tek sada krene na put.

 

Još juče ujutru na granicama su bile ogromne gužve, a popodne se čekalo i do dva sata. U AMSS ne mogu da predvide kolika će tačno čekanja biti danas, ali se svakako očekuje više od ovoga. Često se kao najfrekventniji dan pominje 10. avgust, međutim praksa pokazuje da pravila baš i nema.

 

Kako kažu iz AMSS, smena turista ne može da se veže uz određene datume, već uz vikende. Kolone počinju da se stvaraju od četvrtka popodne, najintenzivnije su u petak i subotu, a do ponedeljka ujutru saobraćajne gužve se smiruju.

 

OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDE.

Povezane teme: saobraćajne gužve, putovanja, granice, automobili
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»