ETSC: Ovo su najopasnije evropske zemlje za vožnju!

Nemačka nevladina organizacija ETSC (Evropski savet za bezbednost u saobraćaju) nedavno je objavila rezultate vezane za rizik putovanja u zemljama Starog kontinenta,a koje je preneo nemački "Auto Bild". Rezultati su, što se nas tiče, potpuno očekivani i prilično poražavajući, a oni kažu da je najrizičnije putovanje saobraćajnicama Istočne Evrope!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Neslavno prvo mesto drži Bugarska, koja je u 2016. godini zabeležila 708 nastradalih u saobraćajnim nesrećama, što joj, sa 7,2 miliona stanovnika, donosi indeksnu ocenu 99. Na drugom mestu je Rumunija sa indeksom 97, dok je, među analiziranim zemljama, Srbija na veoma lošem trećem mestu sa ocenom 86.

Očekivano, najbolje rangirane zemlje su Norveška i Švajcarska (26), dok su odlični rezultati u bezbednosti u saobraćaju u 2016. godini zabeleženi i u Švedskoj (27), Velikoj Britaniji (29) i delimično u Danskoj i Holandiji (indeks 37).

Mapu sa indeksnim ocenama za većinu evropskih zemalja možete pronaći u novom, 164. broju magazina "Auto Bild" u kojem, između ostalog, možete da saznate kako su članovi redakcije testirali novu "ford fijestu", koju je prethodno izveštač "Auto Bilda" sastavio na proizvodnoj traci, kakva je razlika između novog i starog BMW-a X3 i kako da sebi olakšate letnje muke i spasete se od vrućine u automobilu...
U novom "Auto Bildu" možete da pronađete i kupon za glasanje u novom ciklusu izbora za "Zlatni auto", a više o glasanju možete da saznate OVDE, a na istom linku možete i da date glas svojim favoritima…

 

Povezane teme: Bezbednost u saobraćaju, Saobraćajni udes, Auto Bild 164

Poslednji komentari

Bruder
Subota, 08. 07. 2017. 09:54h
neregistrovan korisnik
Godinama vozim po Italiji i verujte mi na reč od severa pa do juga - oni voze kao ludaci , pogledajte njihove automobile , svi su iščukani i ogrebani . Jer jednostavno kod njih je normalno da te neko čukne ili ogrebe prilikom mimoilaženja , parkiranja i sl. Takođe nisam video da se nešto nerviraju oko toga , ionako će prodati automobil nekom iz Srbije , Rumunije , Bugarske....i na kraju nije istina da svi kreću istog momenta ...prosto je nemoguće da svi krenu odjednom . U Palermu u 3 trake u jednom pravcu stane 4 automobila i 10 motora ....pa ti sada vidi kako oni voze .
Jovan
Subota, 08. 07. 2017. 00:29h
neregistrovan korisnik
Tebi stvarno nije dobro.
BELGRADE
Petak, 07. 07. 2017. 15:27h
neregistrovan korisnik
Kada su i Crnogorci bolji od nas, onda je sve jasno kakva nam je sudbina, i oni koji su važili za nenormalno nedisciplinovane vozače, uspeli su da se dovedu u red. Drugo mi po statistici spadamo u lošije vozače u svetu. Radjeno je jedno istrazivanje gde se utvrdilo da su Italijani i bolji i pismeniji vozači od nas 1000000000 X (puta). Al naavno mi sve najbolje radimo samo to niko u svetu ne vidi. Svi nas mrze, il kako bi se žargonski reklo: Mrze ga profesori pa je jedna zavrsio srednju skolu.
BELGRADE
Petak, 07. 07. 2017. 15:25h
neregistrovan korisnik
Pa sta je ovo čudno, mi smo narod koji misli da zna sve da radi, u ovom slucaju smatramo da smo super vozači, a zapravo nije tako. Jedni smo od lošijih vozača u svetu i to statistički. Kod nas dva automobila prodje na jedno zeleno svetlo, zato sto ne znamo odnosno nismo učeni da krenemo kao jedan, kao sto npr rade u Italiji. Da ne komentarisem da je svaki drugi umišljeni Fandjo pa napravi kuršlus. Tako da čovek treba prvo da krene od sebe. A nama je uvek drugi kriv, i naravno mi smo najpametniji u svemu. I ta nasa pamet se lepo odražava na ceo Srpski sistem.
DT
Petak, 07. 07. 2017. 12:11h
neregistrovan korisnik
Prva tri mesta - pravoslavne zemlje.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»