Novi "volvo XC60" izbegavaće udese umesto vozača Video

Pripremajući svetsku premijeru redizajniranog "XC60", Volvo s vremena na vreme objavljuje "tizer" slike detalja vozila, ali i video-klipove u kojima se objašnjavaju najnoviji sistemi koji će se pojaviti u ovom automobilu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Jedan od njih je poslednja verzija "Volvo siti sejfti" sistema za izbegavanje udesa, koji će biti u mogućnosti da automatski okrene upravljač i izvuče automobil i putnike iz nevolje, a sve u okviru postojećih propisa na tom delu puta. Trenutno, sistem je u stanju da koči ispred prepreke, a novina je pomenuto automatsko okretanje upravljača, ili asistencije pri naglom skretanju. Sistem će biti aktivan između 50 i 100 km/h. Novina je i dodatak u sistemu asistencije za održavanje pravca, koji će upozoravati vozača u slučaju da napušta traku i pružati asistenciju na upravljaču, kako bi se pravac zadržao. Sistem će biti aktivan na brzinama od 60 do 140 km/h.

Unapređen je i sistem upozoravanja na objekte u mrtvom uglu, koji ponovo aktivira automatsko skretanje, tj. vraćanje u traku u slučaju da vozač, na primer, započne manevar obilaženja, a nije svestan automobila iza ili u traci pored.

Uz ova poboljšanja sistema za pomoć vozaču, redizajnirani XC60 imaće ugrađene i sisteme koji se već nalaze u modelu "XC90", kao što je na primer "pilot asist", koji omogućava poluautnomnu vožnju. Ovaj sistem omogućava automobilu da sam ubrzava, usporava i upravlja vozilom na putevima sa jasnim oznakama, do brzine od 130 km/h.

 

Povezane teme: Volvo, Volvo XC60, Salon automobila u Ženevi, Autonomna vožnja, Sistemi bezbednosti i asistencije vozaču

Poslednji komentari

Zoran
Utorak, 28. 02. 2017. 16:36h
neregistrovan korisnik
Ne. Izbegavace udese SA vozacem. Nijedan proizvodjac nece da prihvati krivicu ako auto sam ne izbegne sudar.
Vuki
Utorak, 28. 02. 2017. 15:48h
neregistrovan korisnik
Dobro radi, ovaj Geely..
Ivan
Utorak, 28. 02. 2017. 13:36h
neregistrovan korisnik
Bude li izbegavao kao na promociji kad je "pukao" u predstavnika svoje firme, onda hvala lepo! Ja se radije uzdam u se i u svoje kljuse. Svoj život da dam u ruke kompjuteru? A programska greška? A hakeri? Ili virus, trojanac, malware, itd...
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»