Skandinavski šok: Volvo više nije najprodavaniji automobil u Švedskoj!

Prošla je čudna, za mnoge teška i neizvesna 2016. godina koja je, što se tiče automobilskog tržišta, donela i jedan šokantan rezultat - posle više od pola veka, Volvo nema najprodavaniji model u Švedskoj!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Najprodavaniji automobil u Švedskoj je Folksvagenov "golf", sa 5,9 odsto učešća na tržištu, a za njim slede Volvoi "v70", "s90" i "v90" koji su zajedno uzeli 5,7 odsto... Poslednji put, Volvo nije imao model na vrhu 1962. godine, kad je tron zauzeo drugi kultni "folksvagen" - "buba"!

Iako je Volvo u vlasništvu kineskog holdinga "Žiđang Džili", to ne predstavlja problem Šveđanima da ga i dalje smatraju svojim - Volvo, ukupno, i dalje prodaje najviše automobila u postojbini, pošto je svaki peti automobil na ulicama upravo "volvo" (21,5 odsto). Na drugom mestu je Folksvagen sa 15,7 odsto učešća na švedskom tržištu...

 

Povezane teme: volvo, folksvagen, Volkswagen, Volkswagen golf VII, Švedska

Poslednji komentari

Opa
Četvrtak, 05. 01. 2017. 14:10h
neregistrovan korisnik
Care, kaze se sveCki. Ok? PS. Sta su Jaguar I Land Rover?
Vuki
Četvrtak, 05. 01. 2017. 07:22h
neregistrovan korisnik
Volvo je kinez!!! Moze da prica ko sta hoce...Zna se ko je kupio Volvo.To vise nije Svedski auto ni skucajno. Lepi su im novi modeli..
Stole
Sreda, 04. 01. 2017. 21:54h
neregistrovan korisnik
VW Golf je najprodavanije vozilo u: Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Holandiji, Norveškoj, u nekim banana državama kao što su HR, BiH, MK..... U dosta država koje imaju svoju autoindustriju je najprodavaniji uvozni auto. Evo sad i u Švedskoj. To dovoljno govori o Golfu. Možda ima dosadan dizajn, možda nije najbolji u svemu ali jedno je sigurno, u pitanju je odličan automobil. Ove četvorke 2002 1.9 tdi sa 400 i + hiljada kilometara koje se prodaju na našim placevima nisu nikako merilo.
Vuki
Sreda, 04. 01. 2017. 18:17h
neregistrovan korisnik
Pa vidi se da ti ne znas ni nov Golf sta je a ni Svedska...toliko...
Marko
Sreda, 04. 01. 2017. 13:25h
neregistrovan korisnik
Radi se o samo 5% tržišta a imigranata imaju 30%. Moguće da je neka banka dala povoljnije kredite radnicima na minimalcu i zaposlenima gradske čistoće i taman dovoljno da se taj mali procenat pomeri. Ja Golfa ne bih uzeo ako ništa drugo ( ako se oproste lazi, prevare, nekvalitet) - jer je dosadan. VW Scirocco mozda, ali Golfa isto kad i traktor i CD Dragane Mirkovic
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»