Nemci žele više električnih automobila na putevima

Nemački proizvođači automobila očekuju da će tržište električnih automobila porasti mnogo brže nego što su i sami očekivali.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Trenutne prognoze kažu da će 2025. godine u ovoj zemlji čak četvrtina registrovanih automobila biti vozila na električni pogon, zbog čega svi proizvođači uklažu ogromne napore kako bi ubrzali razvoj - procenjuje se da je nemačka automobilska industrija u istraživanja, razvoj i izgradnju infarstrukture za alternativne pogone uložila oko 40 milijardi evra. Prošlog meseca BMW, Dajmler i Folksvagen grupa našli su se među potpisnicima deklaracije o namerama da se sledeće godine započne sa izgradnjom brzih stanica za punjenje  po zajedničkim (CCS) standardima.

Zato u Nemačkoj očekuju da njihovi proizvođači ubrzaju dinamiku predstavljanja novih modela, tačnije da utrostruče njihov broj - trenutno, 30 modela električnih automobila je u upotrebi, a očekivanja su da do 2020. godine njih 100 ima premijeru… Optimizam se bazira na činjenici da su baterije sve jeftinije, a sve je bliži dan kad će svi električni automobili imati autonomiju od blizu 500 kilometara, što je gotovo jednako, pa čak i više od pojedinih modela u čiji rezervoar se sipaju fosilna goriva.

Naravno, svima je jasno da se prelaz neće dogoditi preko noći, pre svega zato što je potrebno vreme i za obuku radne snage koja će raditi u fabrikama gde će se sklapati novi četvorotočkaši - to može da bude uteha onima koji su protivnici stvaljanja u zapećak starih dobrih benzinaca i dizelaša…

 

Povezane teme: Električni automobili, Automobil na električni pogon, Nemački automobili, Automobili Nemačka, BMW, Dajmler, Folksvagen grupa

Poslednji komentari

Haha
Četvrtak, 08. 12. 2016. 21:13h
neregistrovan korisnik
Zele vise, ali najvise zele samo dizelase na putevima.
Vuki
Četvrtak, 08. 12. 2016. 15:12h
neregistrovan korisnik
Pa zelimo ih i mi..
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»