Saab pretvara avione u automobile

Vazduhoplovni gigant Saab planira da se vrati u automobilsku industriju, a nova kompanija trebalo bi da bude predstavljena na proleće naredne godine. Saab je sve do 90-ih prošlog veka proizvodio i avione i automobile, ali se onda podelio nakon što je Dženeral Motors otkupio „zemaljsku“ sekciju.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Saab želi da proda radarsku tehnologiju koji će koristiti lovac "gripen"

Na žalost, svima je dobro poznato da je Saabovo automobilsko odeljenje završio u stečaju i da je sada u rukama švedske kompanije NEVS koja će zadržati ime, ali će proizvoditi samo električne automobile zasnovane na modelu „saab 9-3“. Takođe, turska vlada je kupila licencu za proizvodnju svoje verzije automobila.

Međutim, Saab grupa se neće vratiti u tradicionalnom smislu, već će pokušati da radarsku tehnologiju iz vazduhoplovstva prenese u automobile.

 

Naime, Saab je razvio jedan od najmodernijih radara za lovac „gripen“ koji može da detektuje predmete minimalnih dimenzija na velikim udaljenostima. Jasno je da to znači da se Šveđani okreću autonomnim vozilima, ali se još ne zna koji će proizvođač automobila dobiti pristup vojnoj tehnologiji i za koliko novca.

Povezane teme: Saab, Vazduhoplovstvo, Radar, Saab 9-3, Autonomna vozila

Poslednji komentari

Bungi
Ponedeljak, 05. 12. 2016. 12:15h
neregistrovan korisnik
Kad je moj tetak iz Novog Sada prije 15-ak godina dotjerao Saab 9000 i otvorio prednju haubu ostao sam šokiran.Prednji unutrašnji vezni limovi su toliko jaki da sam pomislio na trenutak da se radi o kamionu.Hauba debela i teška,kao da ima barem 100 kg,a u donjoj zoni branika sa unutrašnje strane prava pravcata šina od aluminijuma.Sve neka ojačanja,jako k'o tenk.Kad sa sjeo u unutrašnjost opet sam "blejao",A i B stubovi su debeli kao okviri kućnih vrata.Ko nije sjeo u Saab taj ne zna kakva su auta nekad postojala.
BELGRADE
Ponedeljak, 05. 12. 2016. 09:52h
neregistrovan korisnik
Saab je imao fenomelane automobile, šteta sto se vise ne proizvodi. Kao sto mi je zao Jeep-a kog je kupio Fiat i naravno sad je pokretna kanta
Radar
Ponedeljak, 05. 12. 2016. 09:05h
neregistrovan korisnik
Radar je razvio erikson i markoni, a ne saab aerospace.
miki
Subota, 03. 12. 2016. 07:17h
neregistrovan korisnik
Srećno!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»