Da li je BMW-u potreban X7?

Najveći SUV sa znakom BMW-a napustio je sigurnost fabričkog kruga i „krenuo“ je na prvo testiranje na javnim putevima. Paparaci su uspeli da snime maskirani „BMW X7“ čiji se početak proizvodnje očekuje u do kraja 2018. godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Maskirani prototip "BMW X7" napušta fabriku

Prototip je napravljen na platformi nove generacije „serije 7“ i biće najluksuzniji model u ponudi nemačkog proizvođača. Prema nezvaničnim informacijama, „BMW X7“ će biti dugačak između 5,2 i 5,25 metara, a koristiće motore i menjače sa „serije 7“.

 

Ovako "Auto Bild" vidi serijsku verziju X7 koja se očekuje krajem 2018.

Takođe, najavljena je i hibridna verzija koju će pokretati modifikovani sistem sa modela „BMW X5 xDrive 40e“. Pretpostavlja se i da će „X7“ dobiti i sportsku verziju sa V12 motorom, ali o tome je još rano da se priča bilo šta konkretno. Luksuzni SUV sa sedam sedišta u tri reda koristi CLAR platformu, a BMW će na tržište izbaciti verzije sa zadnjim i 4x4 pogonom.

 

U ovom trenutku, BMW ne razmišlja da „X7“ ponudu i vozačima u Evropi, već želi da godišnjom proizvodnjom od oko 50.000 primeraka (fabrika Spartanburg) osvoji Severnu Ameriku, Kinu i, verovatno, Rusiju. Početna cena „BMW-a X7“ biće oko 130.000 evra za verziju sa šestocilindričnim agregatom i pogonom na zadnjoj osovini.

 

Povezane teme: BMW, BMW X7, BMW serija 7, BMW X5 xDrive 40e, V12 motor

Poslednji komentari

Vuki
Subota, 26. 11. 2016. 16:28h
neregistrovan korisnik
To se slazem u potpunosti.
Sinisa-B
Četvrtak, 24. 11. 2016. 05:32h
neregistrovan korisnik
Jedina zamerka na "premium" modele je cena, jer za vecinu ljudi je to preko onog standarda koji moze da se izdrzi. Zamisli pored osnovne cene, koliko kostaju servisi, odrzavanja i onda ti ga jos neko ogrebe na parkingu. Koliko para imam, nikada ne bih to sebi priustio. Ali da su "losi" automobili, ma nemoj da se lazemo, odlicni su (na zalost, ja bih voleo da mi u Srbiji pravimo neku opaku masinu, ali mislim da se to nece desiti narednih 100 godina). Inace, Lajku sam vozio i bio zadovoljan, ali samo sa ekonomske strane gledano....
Goran
Sreda, 23. 11. 2016. 23:53h
neregistrovan korisnik
Ovaj x7 ci biti najbolji dzip na svetu sama oznaka mu govori kakav luksuz.druge kante kao sto su mercedes.opel nisan .honda.......nece imati u ovoj klasi sta da ponude.i tu se sva prica zavrsava
Sabi
Sreda, 23. 11. 2016. 15:10h
neregistrovan korisnik
Vuki ne mozes tako da pricas, ja vozim bmw samo 16 godina star, imam plin ali da se ne vidi, sisam se na opasno i kad pustim basove, mnogo sam opasan
Nemanja
Sreda, 23. 11. 2016. 14:45h
neregistrovan korisnik
Automobil na slikama je takozvani "rendering" u ovom slucaju magazina automobila "autobild" a ne kako ce stvarno izgledati. Izgledace verovatno kao aktuelni X5, samo malo duzi.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»