Autonomni automobili ili dronovi? Odlučite se! Video

Kao da nam nije dosta svakodnevnog bombardovanja informacijama o budućnosti automobilske industrije koja polako ali sigurno odlazi ka robotizaciji i izbacivanju funkcije vozača iz vozila, a razne kompanije širom sveta uveliko najavljuju izume koji čitav sistem transporta odvode na drugi autonomni nivo - letenje!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kineska kompanija Ehang punom parom razvija autonomnu letelicu pod oznakom "184", koja je, u stvari, ništa drugo do dron u velikoj razmeri, kako bi na njega mogla da se montira kabina za jednog putnika.

 

Koncept koji je u potpunosti funkcionalan već je predstavljan na nekoliko sajmova tehnike širom sveta, gde su saopšteni i osnovni podaci o "taksiju budućnosti" - navodno, ideja kineske kompanije je da "ehang 184" i njegovi naslednici predstavljaju jeftin način transporta, kao nekakve rikše 21. veka u koju sednete, ukucate destinaciju i, ako želite, prolazne tačke i - uživate u letu!

 

Jedino, ukoliko ova ideja ikada bude zaživela, ogroman posao predstavljaće postavljanje sistema u kojem će biti isključeno sudaranje u vazduhu prenatrpanim letećim taksijima, a i cena trenutno sigurno nije privlačna taksi udruženjima koji bi da se okušaju u novim izazovima - trenutno, primerak "ehanga 184" koštao bi oko 200.000 evra...

 

Povezane teme: autonomni dron, ehang 184, autonomni transport

Poslednji komentari

Zoran
Ponedeljak, 30. 05. 2016. 21:55h
neregistrovan korisnik
Danas se mnogo prica a malo se uradi.
BELGRADE
Ponedeljak, 30. 05. 2016. 14:48h
neregistrovan korisnik
Ja sam za letelice, ali da svaka ima katapult u slucaju kvara. I da nije za jednu osobu...
Bungi
Ponedeljak, 30. 05. 2016. 11:14h
neregistrovan korisnik
Ovaj tip letjelica bi bio idealan u zemljama sa velikim prostranstvima i malom naseljenošću gdje izgradnja putne infrastrukture nebi bila isplativa,kao:Kanada,Australija,Rusija...Zakačiš 4 kontejnera za veliki dron i on sam vozi na zadatu lokaciju.Nema truckanja u kamionima,danima,roba stiže mnogo brže ,pravolinijski,vazduhom.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»