Kako je "super golf" oborio rekord na Nirburgringu... Video

Ovog vikenda na čuvenoj stazi "Nirburgring" vozi se 24-časovna trka. Legendarni "Severni krug", poznati i kao "Zeleni pakao", ugostiće najbolje svetske automobiliste u trkama izdržljivosti, ali u danim oko samog velikog događaja, aktuelne su priče o rekordima koji trenutno vladaju na njemu. Među aktuelnim rekorderima je i Folksvagenov "golf GTI klabsport S" koji je pre samo nekoliko nedelja oborio rekord kruga za automobile njegove klase, kojeg je do sad držala Honda sa "sivikom R".

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Klabsport S" je najsnažniji serijski „golf“ svih vremena koji će biti proizveden u ograničenoj seriji od samo 400 primeraka. Folksvagen je, između ostalog, revidirao kontrolu izduvnih gasova i ugradio novu pumpu za gorivo tako da je iz dvolitarskog TSI agregata dobijeno rekordnih 310 konjskih snaga (10 KS više nego u „golfu R“) i 380 Nm maksimalnog obrtnog momenta (pri 1.700 obrtaja u minutu). Na sve bi trebalo da dodamo i prednji pogon, šestostepeni manuelni menjač i dorađenu šasiju! Urađeno je sve što je bilo moguće da ovaj „super golf“ u vrhunskoj formi izađe na trkačku stazu i pokaže nam od čega je stvarno napravljen…

Dva rekordera: Lojhter i "golf GTI klabsport"

Opširniju reportažu o tome kako su "golf GTI klabsport S" i vozač Bendžamin Lojhter oborili rekord kruga na Nirburgringu možete pročitati u novom broju "Auto Bilda" (136) koji je već u prodaji, a snimak kruga pogledajte ovde.

U novom "Auto Bildu", takođe, možete da pročitate utiske članova naše redakcije sa prve prave test-vožnje nove "đulije" i kako se pokazala u duelu protiv BMW-a "serije 3". U blizini Rima, na događaju nazvanom "Test the Best", testirani su svi najnoviji modeli na sceni, a ekipa iz Srbije bila je i na nezaboravnoj avanturi u Africi sa novim Tojotinim "hajlaksom".

U novom "Auto Bildu" saznajte kako električni automobili mogu da pomognu drvosečama i kamperima, a tu su i saveti šta ne smete da zaboravite pred putovanje automobilom i kako da smanjite rizik od "akvaplaninga"...

 

Povezane teme: nirburgring, 24 časa Nirburgringa, vw golf gti clubsport s

Poslednji komentari

Realno
Ponedeljak, 30. 05. 2016. 10:45h
neregistrovan korisnik
Mazda definitivno ne pravi najkvalitetnije automobile. Mazda je do 2010 imala ozbiljnih problema sa korozijom. Mazde 6 su pose samo nekoliko godina bile korodirale. Kada si video korodiralog audija, nije bitno koliko starog? Razmisli malo i sto bi ti rekao informisi se.
306gti
Ponedeljak, 30. 05. 2016. 08:48h
neregistrovan korisnik
Da nije i ovde VW ubacio neki software koji na test voznji za obaranje rekorda dodaje 30kW a kasnije na drumu se pokaze da i nije toliko brzi ?
Milenko
Petak, 27. 05. 2016. 11:25h
neregistrovan korisnik
Samo ko je vozio golfa zna kakav je to auto.
nemackamedecinajenajbolja
Petak, 27. 05. 2016. 10:20h
neregistrovan korisnik
Najveci proizvodjac automobila na svetu je Toyota, u Srbiji nije. Najkvalitetnije pravi Mazda, informišite se malo i u toj Nemačkoj koju dižete u nebesa. U istoj toj Nemačkoj za najbolji automobil u poslednjih deset godina nije izabran nemački automobil već gorepomenuti automobili iz Hirošime. Ja nisam ljubitelj japanaca već Volvo-a, da napomenem.
nemackamedecinajenajbolja
Petak, 27. 05. 2016. 10:11h
neregistrovan korisnik
Pozdrav za agrar sekciju.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»