Ako ste ikada sumnjali u „kreš-test“... Video

Pre 16 godina, tačnije 2000, nezavisna organizacija za ispitivanje bezbednosti Euro NCAP ocenila je „fijat seićento“ sa jednom ipo zvezdicom za bezbednost putnika (2 zvezdice za bezbednost pešaka). U tom trenutku, to je bio najslabiji rezultat „kreš-testa“, a vozač i putnici jednog od najpopularnijih modela na prelasku iz 20. u 21. vek pretrpeli bi povrede opasne po život.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Putnici u "fijatu seićento" prošli su samo sa lakšim povredama

Italijanski proizvođač nije bio previše potrešen ocenom i nastavio je da proizvodi „seićento“ sve do 2010. godine. Sada, ako ste ikada sumnjali u rezultate „kreš-testova“, pogledajte video snimak sudara u kojem su učestvovali „seićento“ i „volvo XC70“. Slika govori sama za sebe o velikim razlimama između dva automobila. Srećom, putnici iz „seićenta“ su prošli samo sa lakšim povredama.

 

Povezane teme: Fijat Seićento, Volvo XC70, Euro NCAP, Kreš-test

Poslednji komentari

FAKE
Utorak, 03. 05. 2016. 07:57h
neregistrovan korisnik
Prvo, nije dobiJo nego dobio, bez J. Drugo, reno je "kupio" tih 5 zvezdica i meni baš ništa ne znači što tamo neki plastični francuz ima 5 zvezdica, pošto je većina nas videla saobraćajku u kojoj je učestvovao neki takav francuz sa 5 zvezdica i sve je jasno, bar meni. Ne bih voleo biti u francuskom, italijanskom ili azijskom autu u momentu nezgode sa nekim nemcem (bez forda i opela) ili šveđaninom. Treće, ništa ne čudi što u poslednje vreme izlaze na videlo afere "nezavisnih" laboratorija, testova, stručnjaka i ostalih kao što je taj EURO NCAP u koji se ti kuneš i kome slepo veruješ. Otvori oči pa ćeš videti da je to marketing u cilju promovisanja pre svega francuskih vozila.
FAKE
Utorak, 03. 05. 2016. 07:36h
neregistrovan korisnik
Nameštaljka u cilju promovisanja renoa kao jednog od suvlasnina EURO NCAPa. Plastični reno VS volvo, ma da... Ljudi pa vi verujete u sve što se prikaže na ekranima.
Crni
Subota, 30. 04. 2016. 19:05h
neregistrovan korisnik
Seicento je prilicno slab.
z
Subota, 30. 04. 2016. 11:48h
neregistrovan korisnik
Prvo u tom snimku volvo ima motor ali je poguran na levo i dole a to sto ste vi procitali da nema je samo komentar videa nekog sa ne bas dobrim vidom (u komentarima na You Tube svako moze da napise sta hoce). Drugo, motor nije deo konstrukcije vozila i ne bi promenio situaciju bio tu ili ne. I da bi razumeo ko bi koga razneo u sudaru treba da znate nesto o napredku tehnologije bezbednosti u kojima je reno medju naboljima na svetu i morao bi da znas karakteristike specijalnih celika i kompezionih zona kao i elemenata za ekstrakciju energije udara sto se iz vaseg komentara bas ne bi reklo. Ako je modus dobijo pet zvezdica od euro ncapa to sigurno znaci nesto e sad sto se neki smatraju pametnijima od stotina inzinjera to je druga stvar.
dipl-inz-saobracaja
Subota, 30. 04. 2016. 02:08h
neregistrovan korisnik
Svaka sila akcije mora imati silu reakcije. I ima svoj vektor delovanja. Pri sudaru je bitno da se vektor usmeri na auto, a ne na putnika. Tako da je pri sudaru dva auta uvek bolje za putnika d je auto projektovan da se deformiše auto ( naravno, kabina mora da ostane netaknuta). E, sad, ovo je sudar Seicenta iz ko zna koje godine, koji je verovatno malo i satruo, i Volva starog nekoliko godina, pa deformacija nije došla zbog takvog projektovanja, nego zbog rđe...
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»