Folksvagen se nagodio za „Dizelgejt“!

Folksvagen se dogovorio sa vladom SAD oko nadoknade štete prouzrokovane „Dizelgejt“ aferom kada je otkriveno da je VW lažirao testove izduvnih gasova na svojim automobilima. Prema još ne potvrđenim informacijama, svaki vlasnik VW modela u SAD će dobiti po 5.000 dolara, kao i mogućnost da im nemački proizvođač, o svom trošku, modifikuje motor i prilagodi ga standardima o emisiji štetnih gasova.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Procenjuje se da će Folksvagen za nadoknadu štete izdvojiti 10 milijardi dolara

Vlasnici imaju dve godine da odgovore na ponudu, a ako ne žele da ostanu verni brendu, Folksvagen će otkupiti vozilo po tržišnoj ceni koja je bila pre početka skandala (septembra 2015. godine). Pretpostavlja se da u SAD ima oko 600.000 automobila, tako da će VW za nadoknadu štete morati da izdvoji oko 10 milijardi dolara. Takođe, pojavila se i informacija da je softver koji je omogućio varanje na testovima u stvari stvorio Audi, i to još 1999. godine. Folksvagen, međutim, nije koristio problematični softver sve do trenutka kada se nije susreo sa poteškoćama oko postizanja zakonski određene dozvoljene emisije štetnih gasova. Inače, softver je bio stvoren da bi se koristio samo za testiranje.

Povezane teme: Dizelgejt, Folksvagen, SAD

Poslednji komentari

Francuz
Petak, 22. 04. 2016. 14:14h
neregistrovan korisnik
Ljudi, jesu vlasnici osteceni jer su prevareni prilikom kupovine, pa sad moraju da placaju vece takse prilikom registracije i osiguranja. Medjutim, celo covecanstvo je prevareno jer se ispostavilo da svi mi (sta god vozili ili isli pesice) udisemo vazduh prljaviji nego sto se do sada mislilo. Folksvagen kao jedan od najvecih proizvodjaca dizel motora na svetu itekako ima uticaja na kvalitet vazduha, a s time ide i planetarna odgovornost. E sad da vidimo ko ce sta dobiti, ali ne mislim na astmu i rak pluca.
Aleksa
Petak, 22. 04. 2016. 08:52h
neregistrovan korisnik
Svaka cast ovima preko bare...neverovatno kako se brzo ujedine I za dolar...a mi necemo dobiti ni kafu dok cekamo da se na automobilima izmeni softver...
axle
Petak, 22. 04. 2016. 08:15h
neregistrovan korisnik
Nešto mi govori da bi se kod nas postigla brža i povoljnija nagodba. A kupci bi dobili ...a ne 5000 dolara.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»