Pogledajte u čemu će vas voziti deca i unuci! FotoVideo

Pogledajte kako takozvana Generacija Z (svi koji su rođeni posle 1995. godine) zamišlja automobil budućnosti. Pred nama je Tojotin koncept „uBox“ koji predstavlja mešavinu minivana, SUV-a i oklopnog vozila.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Svidelo se nama ili ne, „uBox“ otkriva šta mladi žele od „prevoznog sredstva“ a koncept je nastao kao plod dvogodišnje saradnje Tojote i studenata sa Univerziteta Klemson. Japanski brend želi da opipa puls budućih vozača i kupaca koji imaju potpuno drugačiji odnos prema automobilima od svojih reditelja.

 

Znači, Generacija Z traži automobil kvadratnog dizajna, sa oštrim ivicama, velikim staklenim površinama i „samoubilačkim“ vratima. Njima ne smeta visoka pozicija sedenja ali zato žele da u kabini budu samo materijali koji su prijatni na dodir. Takođe, enterijer bi trebalo da bude višebojan, sa držačima i punjačima za tablete i mobilne telefone i detaljima koji mogu da se personalizuju i proizvode na 3D štampaču. „

 

    Wi Fi“ veza je obavezna, kao i stakleni panoramski krov i sedišta koja mogu da se pomeraju i vade, kako bi se smestio, recimo, bicikl.
    Što se pogona tiče, većina studenata je svoj glas dala „struji“, odnosno baterijala i električnim motorima. Performanse „automobila“ i dinamika vožnje ostale su u drugom planu.

     

    Povezane teme: Generacija Z, Tojota, Tojota uBox, Vozači, elektromotor, baterije

    Poslednji komentari

    Cale
    Petak, 15. 04. 2016. 14:35h
    neregistrovan korisnik
    slabo ova deca imaju maste :)
    Ludilo
    Petak, 15. 04. 2016. 09:21h
    neregistrovan korisnik
    Da vam pomognem: ,,suicide doors'' koje ste preveli kao ,,samoubilacka vrata'' u stvari znace vrata na vozilima cije se krilo otvara ka prednjem delu. U novije vreme to se koristi samo za zadnja vrata koja onda u kombinaciji sa normalnim prednjim vratima daju sirok pristup unutrasnjosti vozila. Nekada davno ,,suicide doors'' su cesto bila prednja vrata, ukljucujuci i rane modele fiće.
    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»