Stop za bahate vozače! Video

Svedoci smo svakodnevnog bahatog ponašanja takozvanih vozača koji se u tržnim centrima parkiraju na mesta rezervisana za osobe sa posebnim potrebama. Takvi „vozači“ ignorišu znakove i ljudski razum, a njihovo ponašanje u 99,99 odsto slučaja prolazi nekažnjeno jer ni saobraćajna policija, ni komunalna policija, ni parking servis a ni vlasnici tržnih centara ne žele da rade svoj posao.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Srećom, ne gledaju svi na ovaj problem zatvorenih očiju. Neprofitabilna organizacija „dislife.ru“ iz Rusije je uz pomoć jedne marketinške agencije odlučila da stane na kraj bahatim vozačima u Moskvi. Oni su na parking mestima za osobe sa posebnim potrebama instalirali kamere koje proveravaju da li automobil koji pokušava da se parkira ima adekvatnu nalepnicu.

Ako nema, na parking mestu će se pojaviti hologramska slika čoveka u invalidskim kolicima koja će se obratiti bahatom vozaču: „Šta to radiš? Ja nisam samo znak. Nemoj da se praviš da ne postojim!“.
Kampanja u Rusiji traje već neko vreme ali obavezno pogledaje spot i sledeći put razmislite pre nego što zauzmete parking mesto osobama kojima je potrebnije nego vama.

Povezane teme: Parking, Osobe sa posebnim potrebama, Policija, Parking servis

Poslednji komentari

Davor
Sreda, 24. 02. 2016. 12:02h
neregistrovan korisnik
Ne parkiraju oni samo na mijesta za invalide nego i na drugim mjestima koja nisu oznacena sa P (na ulazu...pored stepenica i sl.),a parkinga slobodnog koliko hoces. Neko i da se bozabavi ovim pitanjem to bi vazilo za nas normalne,a mi se tako i ne parkiramo,a za ove druge zakon nista nikad nije ni vazio jer oni uvijek imaju nekog da nazovu pa da rijese to. Napravio bih zakon da svako ima pravo da slupa takav auto kad je parkiran na nepredvidjenom mijestu a da za to naravno ne odgovara...
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»