Automobilski kokpit kao iz aviona

Kompanija "Kontinental", poznatija po proizvodnji vrhunskih pneumatika sa sve tipove vozila, nedavno je predstavila svoj koncept kokpita budućnosti koji će vozačima da pruža osećaj kao da upravljaju avionom!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Zakrivljeni kokpit koji predstavlja ovaj proizvođač u sebi sadrži dva ekrana od tečnog kristala dijagonale 12,3 inča. Osim što su osetljivi na dodir, ekrani imaju senzore za detekciju pokreta ruke, a u stanju su i da pruže povratnu informaciju u vidu vibracije i to kao odgovor da je neka komanda izabrana. Istovremeno, kokpit se veoma lako prilagođava posebnim potrebama.

Uz brojne inovacije, tu je i takozvani e-horizont, integrisani servis koji skuplja informacije dobijene od okolnih vozila opremljenim e-horizont sistemom i na osnovu njih vozaču daje informacije o tome šta se događa van njegovog vidokruga. Osim što se na ovaj način povećava bezbednost vozila, štedi se i na gorivu i to, po proračunima "Kontinentala", do četiri odsto.

Više o ovoj i mnogim drugim zanimljivim temama, nalazi se u novom, 128. broju "Auto Bilda" koji se nalazi na kioscima. U njemu se nalaze priče o "vrućim" ženevskim novitetima, testovi hibridnog "RAV-a 4" iz Tojote, nove "kije sportidž", Fijatovog "tipa", "renoa kaptur autdor"... Reporteri "Auto Bilda" zavirili su u fabriku gde nastaje najmoderniji automobil na svetu i proživeli bajku na durmitorskih 2.000 metara. Saznajte više o "meračima saobraćaja", koliko je opasna "prašina" iz kočnica i da li se isplati kupiti polovnu "dačiju"...

Povezane teme: kontinental kokpit, kontinental, auto bild 128
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»