Zašto u Kanadi postoje lažne udarne rupe na putevima? Video

Kao što vozači u Srbiji vrlo dobro znaju, ništa vas neće naterati da usporite kao velika udarna rupa koja se iznenada pojavi ispred vas. Izgleda da su nedavno i kanadski putari saznali za ovaj oprobani recept pa su u novoj inovativnoj kampanji odlučili da reše problem brze vožnje - veštačkim udarnim rupama.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Naime, na internetu su se pojavile interesantne fotografije sa kanadskih puteva na kojima možemo videti prilično duboke i široke udarne rupe koje su zapravo nalepnice strateški postavljene na prometne saobraćajnice.

Iako su ove "lažne udarne rupe" najobičnije slike, nadolazećem saobraćaju deluju trodimenzionalno i realistično, a kako se navodi u obrazloženju, radi se o inovativnoj kampanji za suzbijanje brze vožnje.

Međutim, ove nalepnice izgleda ipak nisu deo zvanične saobraćajne kampanje, već su, kako smo zaključili po fotografijama, samo deo reklamne kampanje za proizvođača vešanja za automobile, čija se poruka i nalazi nekoliko metara iza nalepljenih udarnih rupa.

U Kanadi je međutim ipak pokrenuta slična zvanična kampanja u cilju poboljšanja sigurnosti u saobraćaja, a podrazumeva postavljanja 3D slika dece koja se igraju na putu koje upozoravaju vozače da uspore u zoni škola.


VIDEO>3D slike za sigurnost u saobraćaju:

Povezane teme: Udarna rupa, Saobraćaj, Sigurnost u saobraćaju

Poslednji komentari

Mocart
Sreda, 11. 03. 2015. 13:06h
neregistrovan korisnik
Tako je bre brate. Kome ne valja kako je u Srbiji, ili neka uradi nesto da bi njemu ili okolini bilo bolje ili neka ide tamo gde je bolje. P.s. Ja sam vec odavno otisao, ali mi ipak smetaju komentari kako je sve lose, a na zapadu je med i mleko i Srbi su nabolji i najpametniji radnici. P.s.s. Ko je pronasao neku gramaticku gresku, neka je slobodno zadrzi.
BoBo
Sreda, 11. 03. 2015. 00:11h
neregistrovan korisnik
Buraz, ja jos nisam čuo da je neko u Kanadi dobio odstetu koju spominjes.
dijasporo
Utorak, 10. 03. 2015. 22:50h
neregistrovan korisnik
bio sam u Misisagi 2009. kod brata mesec dana i vozio sam njegova kola do Otave. Autoput je bio solidan ali ne savrsen, a lokalni se nisu razlikovali od naših puteva. U Torontu sam se zapanjio kad sam video koliko su kilometara "gardinera" popravili za samo jednu noć. kod nas se to uradi za dve godine.... Pozdrav za Srbe i jugovice u Misisagi!!!!
ja
Utorak, 10. 03. 2015. 20:27h
neregistrovan korisnik
Ja sam u quebec citiyu i meni se te rupe cine prave cak ih se i osjeti
Joca
Utorak, 10. 03. 2015. 17:56h
neregistrovan korisnik
Hajde ba kad lazu oni lazi i ti,
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»