Ruska zabrana uvoza automobila će pogoditi Japan

Ograničenja na uvoz automobila u Rusiju, kao znak odmazde za sankcije koje su SAD i Evropska unija uvele Moskvi, mogla bi snažno da pogode japanske ekonomske interese, ali i situaciju na japanskom tržištu, izjavio je danas direktor japanske konsultantske kompanije Jusuke Ocubo.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Automobili su ključni izvozni proizvod Japana u Rusiju. Očigledno je da se ruska

Prodajete polovni automobil?
Postavite besplatan oglas.

proizvodnja automobila razvija postepeno, ali mi i dalje isporučujemo veliki deo automobila iz Japana ili fabrika naših kompanija na Zapadu", zaključio je Ocubo.

 

On je prethodno radio u Centralnoj banci Japana, ali je bio i šef ekonomskog odeljenja japanske ambasade u Moskvi, prenosi ruska novinska agencija Itar-tas.


Ocubo je podsetio da je nakon izbijanja ekonomske krize u 2008. godini, Rusija uvela ograničenja na uvoz automobila, što je uzrokovalo drastičan pad u izvozu japanskih polovnih automobila.


"Ukoliko dođe do pooštravanja zabrane uvoza automobila, ovaj potez će naštetiti i japanskom tržištu, rezultirajući nižim cenama polovnih automobila i padom prodaje novih automobila", navodi Ocubo.

Povezane teme: Rusija, Sankcije, Uvoz automobila, Japan, Automobilska industrija

Poslednji komentari

sasa
Ponedeljak, 22. 09. 2014. 19:58h
neregistrovan korisnik
Sony je u gubitku već nekoliko godina da nepricam o Pioneer i Panasonic.. Sto se tiče Toyote, jedino Jim je to ostalo, a da nisu američke marionete, Toyota kao i Honda nebi dugo ostale na tom nivou, jedino se tamo dobro prodaju...
TOKYO
Nedelja, 21. 09. 2014. 21:01h
neregistrovan korisnik
Sve to nije bas tako. Japan je prejak. Nemam volje da navodim primere. Ali znajte,,,svecsto je najbolje, dolazi iz Japana. Panasonic. Pioneer,,,SONY...Toyota,, HONDA,,ma bas sve.
mirko
Subota, 20. 09. 2014. 21:11h
neregistrovan korisnik
jeste, Afrikanci imaju dosta japanski auta... starija su neg ovi naši sto uvoze, znaci oko 15 godina i minimum 200000km predzeni...a onaj ko ima, uzima sigurno Mercedesa...
sasa
Subota, 20. 09. 2014. 11:47h
neregistrovan korisnik
sta je Japan zadnji godina? nuklearska katastrofa, ulaganje u vojnu opremu zbog svadze sa kinom, neverovatan dug, veći neg od Amerike, ogromna kriza.. možda je nekad Japan bio jak, ali i tada vidjeli smo skim su bili i sta su radili kinezima.... možda je dobro da su nejaki!!!
petarFr
Petak, 19. 09. 2014. 21:04h
neregistrovan korisnik
da da, ameri tražili koreancima da sto brze dadnu rusima sankcije... korea lepo odgovorila! svaka Jim čast! Japan je sve gori i gori, vidjeli smo sta se desilo sa nuklearkom, sramota!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»