Fordov 1.0-litarski "EkoBust" ponovo motor godine

Ford je postavio novi rekord kada je njegov 1.0-litarski "EkoBust" motor treću godinu za redom proglašen za najbolji agregat na svetu. Mali motor iz "fijeste", koji će se uskoro naći i u "fokusu" je ispred Ferarijevih, Meklarenovih i Mercedes-AMG motora izabran zbog lakoće vožnje, performansa, ekonomičnosti i tehnologije.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Sa blokom motora dovoljno malim da može da stane u prostor za ručni prtljag u

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

avionu, 1.0-litarski "EkoBust" ima cilindarsku glavu sa integrisanim hlađenim cevovodom koji spušta temperaturu gasova radi optimizacije odnosa goriva i vazduha.

 

Inovativni dizajn zamajca i prednjeg kotura poboljšavaju performanse, dok se turbo punjač vrti do maksimalnih 248.000 obrtaja u minutu.

Na dodeli nagrada se istakao i Ferari koji je sa 4.5-litarskim V8 iz "458 sepcijale" modela ove godine uzeo nagradu za motor sa najboljim performansama.

 

Internacionalni žiri sačinjen od novinara iz 35 različitih zemalja je posebno

Pogledajte ponudu polovnjaka na sajtu Mojauto.rs

pohvalio Ferarijev agregat zbog sofisticiranog inženjerstva, snage, odgovora kvačila, preciznosti i neprevaziđenog zvuka. Nažalost, ovo će najverovatnije biti poslednji V8 sa prirodnim usisavanjem koji će se naći u drumskim Ferarijevim modelima, jer se u osveženoj verziji "458" za sledeću godinu očekuje V8 sa turbo punjenjem.

 

Očekivano, nagradu za "Zeleni motor godine" je ove godine odneo pogon iz Teslinog "modela S".

Povezane teme: Motor, Agregat, Ford, EkoBust

Poslednji komentari

TDI
Utorak, 01. 07. 2014. 22:15h
neregistrovan korisnik
VW / AUDI TDI je dizel motor sa najlepsim zvukom! Ni jedan dizel motor nema tako ujednacen i prepoznatljiv zvuk! Svi ostali se cuju svaki put razlicito, kao da im nesto fali dok TDI uvek ima ujednacen i precizan zvuk. 2.5TDI je po meni motor sa najboljim zvukom! Tih je i oseca se snaga u njegovom zvuku! Taj motor sto ga ti nazivas traktorom se u kabini uopste ne cuje a pogledaj malo ostale, provozaj italijane da vidis sta radi JTD unutra sa njihovom "kvalitetnom" izolacijom ili mozda francuze ili japance pa ces videti. Zapravo japanci jos uvek nisu napravili dizel sem tojote koji nicemu ne vredi. Ako ti je tesko da priznas ne moras ali nemoj da se brukas glupim komentarima.
Ford
Utorak, 01. 07. 2014. 22:08h
neregistrovan korisnik
Moja greska, u pitanju je 1.4TDCI motor. Jako je slab cak nekad kada potopim gas imam utisak da se nista ne desava. Inace auto je imao odlicnu opremu cak je imao i fabricke parking senzore i svasta nesto sto obicno imaju veci automobili, tj. iz vise klase. U tom nekom cenovnom rangu je i seat ibiza sa 1.2 benzinskim motorom i auto je mnogo mnogo bolji od fieste u svakom pogledu! Stabilniji je mnogo, bolje koci i pri vecim brzinama nema toliko buke kao u fiesti. Po meni je seat bolji izbor a i motor ce mu verovatno vise trajati nego u fordu. Neko moje licno iskustvo...
showmadinac
Utorak, 01. 07. 2014. 19:53h
neregistrovan korisnik
vozim focus 1.0 ecoboost titanium vec 2 godine, sjajan auto! samo ga mogu pohvaliti za ovih prvi 29000 km
Komentar
Utorak, 01. 07. 2014. 16:50h
neregistrovan korisnik
trol, javi se nekome od predstavnika VW, možda te i plate za reklamiranje, da bar imaš neke koristi od toga što voziš golfa!
Dzoni
Ponedeljak, 30. 06. 2014. 23:09h
neregistrovan korisnik
1.3 tdci?
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»