Miloš Pavlović vozi u čast Ajrtona Sene

Srpski automobilista Miloš Pavlović dobio je veliko priznanje tako što je pozvan od strane organizatora Memorijalnog skupa "Ajrton Sena" u Imoli, povodom obeležavanja 20-godišnjice tragične smrti legendarnog asa, da bude jedan od učesnika karting trke koja će se voziti u znak sećanja na Brazilca, ali i Austrijanca Rolanda Racenbergera, koji je takođe izgubio život tokom "crnog vikenda" na Velikoj nagradi San Marina 1994. godine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Miloš Pavlović (FOTO: Claudia Cavalleri)

Organizatori skupa, koji se održava pod pokroviteljstvom Instituta "Ajrton Sena" iz

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

Brazila, pripremili su bogat četvorodnevni program od 1. do 4. maja, tokom kojeg će se održati brojne tribine, prezentacije knjiga i izložbe slika i video materijala, u kojima će se posetioci podsetiti na život, karijeru i dostignuća brazilskog šampiona.


Uz ove manifestacije, organizatori su planirali i nekoliko sportskih događaja, kao što je tradicionalni humanitarni fudbalski meč između poznatih vozača i njihovih

Pogledajte ponudu sajta mobile.de na srpskom jeziku.

gostiju na stadionu u okviru kompleksa staze "Enco i Dino Ferari", ali i karting trka automobilskih asova, među kojima će biti i srpski pilot. U trci koja će se voziti na specijalno pripremljenoj stazi ispred startno-ciljnog pravca, učestvovaće 25 timova, čiji vozači su izabrani isključivo po pozivu.

Miloš Pavlović (FOTO: Claudia Cavalleri)


Prisustvo na ovom skupu najavili su, između ostalih, Fernando Alonso, ispred Ferarija, kao i nekadašnje zvezde Formule 1 Dejvid Kultard i veliki Senin prijatelj Gerhard Berger. Od poznatijih vozača iz Italije, na Memorijalu "Ajrton Sena" pojaviće se i Rikardo Patreze, Jarno Truli, Ivan Kapeli, Alesandro Nanini, Gabrijele Tarkvini, motociklistički as Loris Kapirosi i mnogi drugi.

Miloš Pavlović, automobilista iz Beograda, auto-trkama se bavi od 1991. godine, kada je učestvovao u karting šampionatu Jugoslavije. U kartingu je osvojio dve titule u SFRJ, a bio je i regionalni šampion Italije i vicešampion Evrope. U Japanu je 1996. godine postao pobednik Svetskog kupa "Trofej Ajrton Sena" u karting klasi "Formula A".
Prošao je sve značajne niže kategorije jednoseda, a titule je osvajao u Italijanskoj Formuli 3 2002. godine i "Nissan light" svetskom šampionatu 2004. godine. Osvojio je treće mesto u "Renault World Series 3.5" šampionatu 2007. godine, a potom se takmičio u "predvorju" Formule 1, GP2 seriji.
Jedini je automobilista sa Balkana i među retkima u Istočnoj Evropi, koji je nosilac "superlicence" koja mu omogućava vožnju bolida Formule 1.

Miloš Pavlović je povodom ovog događaja izjavio:


"Veoma sam počastvovan što sam dobio poziv da učestvujem na Memorijalu! Moj

Pogledajte ponudu polovnjaka na sajtu Mojauto.rs

mali doprinos ovoj manifestaciji biće učešće u karting trci koja će trajati sedam časova, a nastupaću za Poršeov tim. Ipak, moram da priznam da u Imoli neću biti srećan, pošto bih voleo da se taj 1. maj 1994. godine nikad nije desio i da je on i danas među nama..."

Pavlović na pobedničkom postolju u Japanu 1996. godine


Za Pavlovića prisustvo na ovako velikom skupu ima posebno značenje, s obzirom da jedan od najvećih uspeha u njegovoj karijeri ima veze sa Senom - Miloš je, naime, 1996. godine postao najbolji karting vozač na svetu, tako što je pobedio na Svetskom kupu u klasi "formula A" na stazi Suzuka u Japanu, ispred Italijana Đorđa Pantana i Britanca Džensona Batona i osvojio trofej "Ajrton Sena".

Povezane teme: Miloš Pavlović, Karting, Ajrton Sena, Fernando Alonso

Poslednji komentari

Mr-Mackey
Petak, 25. 04. 2014. 09:18h
neregistrovan korisnik
Naravno da je politika. Čak je i sam Senna o tome javno govorio.
Jackie-Stewart
Četvrtak, 24. 04. 2014. 23:25h
neregistrovan korisnik
Apsoluto, on je te iste vozace przio dok nisu usli u F1, a da je on usao, ko zna sta bi bilo...
ap0calypto
Četvrtak, 24. 04. 2014. 22:15h
neregistrovan korisnik
Sena, Racenberger. slava im !
srdjan
Četvrtak, 24. 04. 2014. 20:51h
neregistrovan korisnik
Svaka cast Milose takav poziv treba zasluziti.Sena je bio najtalentovaniji vozac svih vremena vrhunski vozac ali na mene je najvise ostavio utisak Niki Lauda on je isto vozac za sva vremena.
F1
Četvrtak, 24. 04. 2014. 20:07h
neregistrovan korisnik
Bravo Milose! Velika je steta sto nije usao u svet Formule 1,verujem da bi danas bio ako ne bolji,onda rame uz rame sa Fetelom,Hamiltonom,Raikonenom...
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»