"Dženeral motors" otpušta 10.000 radnika

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Američki proizvođač automobila "Dženeral motors" je danas saopštio da će ove godine otpustiti 10.000 radnika širom sveta, odnosno 14 odsto ukupno zaposlenih i da će smanjiti zarade većini službenika u SAD, u pokušaju da smanji troškove, kako je predviđeno dogovorom s vladom, koja je obezbedila finansijku "injekciju" za oporavak te kompanije.


Prema saopštenju GM-a, radna snaga kompanije će ove godine biti smanjena sa 73.000 na 63.000 radnika. Samo u Sjedinjenim Državama, otkaze će dobiti 3.400 od ukupno 29.500 službenika van proizvodnje, najvećim delom pre 1. maja, dok će ostalima plate biti smanjene između tri i 10 odsto.
GM je u obavezi da do 17. februara predstavi plan restrukturisanja američkoj adfministraciji, ukoliko želi da dobije obećanu finansijsku "injekciju" od 13,4 milijarde dolara.
"Ovi teški potezi neophodni su zbog ozbiljnog pada prodaje vozila širom sveta i zbog potrebe da se GM restrukturiše kao bi dugoročno bio sposoban da opstane", navodi se u saopštenju kompanije.
Prodaja GM-a je u januaru pala 49 odsto u odnosu na isto vreme lane, a rukovodioci kompanije ne očekuju skoro poboljšanje, jer se za čitav sektor u svetu očekuje jedna od najgorih godina od osamdesetih godina prošlog veka.

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»