Da li će POSKUPETI KAZNE ZA PARKIRANJE?

Analizira se i mogućnost RAZLIČITIH CENA tokom dana, nedelje, meseca. JKP "Parking servis" naručilo je izradu Analize ekonomskih, saobraćajnih i pravnih implikacija, alternativnih modela parkiranja u garažama, parkiralištima i zoniranom području na teritoriji srpske prestonice.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ono što je najinteresantnije u ovom dokumentu, to je razmatranje povećanja cene dnevne parking karte, odnosno kazne koju plaćaju vozači, ali i mogućnost uvođenja različitih cena parkiranja za različite delove dana, nedelje ili meseca!

Podsetimo, još početkom godine, kada je uvođena nova ekstra zona, bilo je planirano da visina kazni bude različita zavisno od zone, te da se kreću od 1.960 do 2.800 dinara, ali se na kraju od te ideje odustalo, pa sada dnevna parking kazna u svim zonama iznosi, i dalje, 1.870 dinara, odnosno upola manje ako se plati u roku od sedam dana.

 

Druga stavka o različitim cenama tokom dana, nedelje ili meseca nije ništa manje interesantna.

"Razmotriti mogućnosti postavljanja različitih cena u karakterističnim periodima dana, sedmice i meseca, a zatim proveriti tehničke mogućnosti primene", stoji u ovom dokumentu "Parking servisa".

 

Ovo bi u prevodu značilo da bi najskuplje parkiranje bilo u delovima dana, sedmice ili meseca kada je najveća potražnja, po svemu sudeći u dnevnom špicu, dok bi van njega bilo jeftinije.

"U sklopu cenovne politike razmotriti politiku cena za dugotrajne parkirače – stanari, različiti oblici pretplatnika, sve oblike rezervisanih parking mesta i to kako na opštim tako i na osebnim parkiralištima i garažama", stoji dalje u tenderskoj dokumentaciji.

Opširnije pročitajte na Blic.rs

Povezane teme: parking, parkiranje, cena parkinga, cena parkiranja, parking zone
Ovu vest nije moguće komentarisati.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»