Saobraćajna policija od danas u pojačanoj KONTROLI!

Saobraćajna policija sprovešće, u periodu od 10. do 16. decembra 2018. godine, akciju pojačane kontrole na putevima koja će biti usmerena prvenstveno na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

- Podsećamo vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača - navodi se u saopštenju i dodaje da vožnja pod uticajem alkohola ne samo da negativno utiče na funkcije neophodne za bezbedno korišćenje puta, u prvom redu na čulo vida i brzinu reakcije, već i na pogrešno rasuđivanje, koje često vodi ka činjenju drugih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine ili nekorišćenje sigurnosnih pojaseva.

 

MUP navodi i da je tokom sprovođenja ove akcije u istom periodu prošle godine, 1.923 vozača isključena su iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 404 zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama zbog upravljanja vozilom u stanju teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti.

 

Opširnije pročitajte OVDE.

Povezane teme: policija, saobraćajne kazne, saobraćaj, vožnja

Poslednji komentari

Sasa
Ponedeljak, 10. 12. 2018. 13:35h
neregistrovan korisnik
Zafalilo para za zlatno doba Srbije
Zoran
Ponedeljak, 10. 12. 2018. 12:49h
neregistrovan korisnik
Kada ce neko objasniti saobracajnoj policiji da je "akcija koja će biti usmerena prvenstveno na vožnju u alkoholisanom stanju", samo jedan od vidova kontrole bezbednosti saobracaja? Kada ce, npr. sprovesti akciju kontrole voznje teretnih vozila levom trakom Gazele, sto je saobracajnim znakom (ako se to tako moze nazvati) zabranjeno? Kada ce policija prestati da klasifikuje prekrsaje na male i velike? Kada ce prestati da pravi "akcije" i poceti da radi svoj posao, kontrolu saobracaja? Kada ce prestati da vrsi "rutinsku kontrolu"? Kada ce policija poceti da vas zaustavlja samo ako napravite prekrsaj? Itd... Zakon kaze da su vozaci duzni da migavcem obaveste ostale ucesnike u saobracaju o svojoj nameri o promeni trake ili smera kretanja. Kada je saobracajna policija kaznila nekoga sto nije upotrebio migavac. A migavci se u 95% slucajeva ne koriste. Ili se koriste kao...alibi! I?
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»