Najbolji načini da uštedite na benzinu: Treći će vas oduševiti!

Sitno brojimo do zime i red je da se na vreme pripremimo za sezonu u kojoj trošimo više novca i benzina nego inače. Nema razloga da brinete oko potrošnje goriva ako sledite nekoliko uputstava, a i putovanje će vam biti lepše i opuštenije. Izdvijili smo tri laka koraka do uštede goriva i nerava.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Proverite gume, skinite nosač sa krova, ispraznite gepek

Najjednostavniji i vrlo efikasan trik jeste da se rešite svega nepotrebnog što držite u kolima. U zimskoj sezoni nema potrebe da u prtljažniku nosite zaostavštinu sa letovanja, garderobu koju ne nosite, nepotreban alat i ostale „drangulije“ koje, kad se nagomilaju, umeju da povećaju težinu. Krovni nosač nije potreban ako ne idete na put i ako vam je gepek dovoljno veliki za prtljag. Testovi su pokazali da nosač “guta” dva litra više na 100 km/h pri brzini do 130km/h. Zatvorite prozore da ne biste narušavali aerodinamiku.

 

Gasite motor na semaforu, ne kočite i ne ubrzavajte naglo, racionalno koristite klimu, grejače...

Racionalizujete potrošnju. Nemojte naglo menjati brzine, isključite motor na semaforu, a uštedećete i na isključenim uređajima koji dokazano povećavaju potrošnju ( klima, grejanje, grejači sedišta i stakala...)
 

 

Treće i najbolje: Obezbedite fenomenalne popuste!

Potrošnja benzina u gradskim uslovima zimi ili na duge staze, često izaziva stres vozača. Ali, benefiti koje možete ostvariti putem lojaliti programa uštedeće i vaš novac i vaše živce. Putem kartice za popuste možete da obezbedite uštedu od dva do pet dinara po litru, u zavisnosti od vrste goriva. Najveća ušteda je na najkvalitetnijem OMV MaxxMotion gorivu. Osim popusta na goriva, vlasnik OMV Save&Drive kartice može da ostvari i dodatne popuste na druge proizvode: na VIVA kafe i čajeve, što je super kada dugo putujete i želite da se okrepite i ugrejete), na OMV Top Wash program kompletnog pranja vozila i popuste na odabrane proizvode koje nude OMV benzinske stanice u okviru prodavnice i restorana.

 

 

Zima je sve bliža, ali nema razloga da vam ne bude toplo oko srca i novčanik na mestu. Uživajte u vožnji, poštujte pravila, a ušteđen novac stavite u kasicu.

Povezane teme: jeftinije gorivo, ušteda goriva, omv, benzin, dizel, plin, Benzinska pumpa
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»