SEE-IT Samit okupio svetsku industriju u Novom Sadu

POČEO JE PRVI IKT SAJAM U SRBIJI - SEE-IT Samit, prvi međunarodni sajam za informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) u Srbiji počeo je danas na Novosadskom sajmu i trajaće do 9. novembra.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Posetioci će tokom sva tri dana imati priliku da u izlagačkom delu, u „Master“ hali obiđu više od 60 izlagača iz regiona, Evrope i SAD, kao i da prisustvuju nekoj od 15 konferencija, radionica i panel diskusija u Kogresnom centru i slušaju predavanja vodećih stručnjaka o gorućim temama IKT i srodnih industrija.


Kako je SEE-IT Samit nastao kao mesto okupljanja i razmene iskustava regionalne i svetske industrije, na svečanoj ceremoniji otvaranja sajma uručene su nagrade organizacijama i pojedincima koji su značajno doprineli razvoju IKT scene Zapadnog Balkana. Kao istaknuta ličnost u tom polju nagrađen je profesor Vojin Šenk sa novosadskog Fakulteta tehničkih nauka, za rad u polju inovacija nagrađena je kompanija Yugonova, dok je za izvanredan učinak u poslovanju na Zapadnom Balkanu nagrađena bugarsko-srpska kompanija Quality House, koji se bave testiranjem softvera.

Tokom sva tri dana Samita posetioci će imati priliku i da ostave svoju biografiju i time učestvuju u jedinstvenom IKT sajmu zapošljavanja, gde će HR stručnjaci iz H.art Development Centra posredovati između njih i kompanija koje su u konstantnoj potrazi za zaposlenima. Pored toga, posetioci imaju priliku da učestvuju u nagradnim igrama, kao što je ona koju organizuje Air France, ali i da se zabave u izlagačkom spektaklu dronova i samovozećih vozila u „režiji“ Nacionalnog klastera bespilotnih letelica i BioSense Instituta.
Prvi dan Samita obeležio je i početak dva takmičenja – za najbolje tehnološke inovacije i za najbolje inovacije u oblasti poljoprivrede (Future Agro Challenge Serbia). U okviru Startap paviljona, stručni žiri biraće ocenjivaće sjajne ideje mladih inovatora, koji će, pored vrednih nagrada, dobiti i kompletan trening za započinjanje sopstvenog biznisa, u organizaciji Srbija Startap-a.

U konferencijskom delu programa danas su u fokusu bile sigurnost i zaštita podataka, na panel disusiji u organizaciji Sky Express doo, regionalnih lidera u toj oblasti. Održana je i konferencija Internet of Things, gde su govornici prezentovali softverska rešenja za različite svakodnevne izazove, kao što je, na primer, razvoj elektronskih rešenja za izborne procese. Na sutrašnjem programu naći će se teme digitalne transformacije industrije u Srbiji, na konferenciji i radionicama namenjenim malim i srednjim preduzećima, ali i autsorsovanje, položaj žena u IT industriji, kao i radionica za programere – Bringing Mixed Reality to the Web.
SEE-IT Samit organizuje ResEnva Consulting iz Novog Sada. Platinum sponzor Samita je Sky Express doo, zlatni sponzor je IT Werke doo, a srebrni sponzori su TR Services, SBB Solutions i Tech Data.
Kompletan program dostupan je na www.see-it-summit.com.

Povezane teme: SEE IT, Samit, Novi Sad
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»