Fantastičan drift vikend za sve ljubitelje adrenalina i visokih oktana Foto

Ovo bi bio najkraći mogući opis svega onoga što se dešavalo u Požarevcu. Dva dana, dva događaja, jedan grad, jedna lokacija!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Prvi događaj je bio u organizaciji Tjuning kluba i odlučivao je o tituli šampiona u driftu za 2018. godinu dok je drugu manifestaciju organizovao AMK Low Family, kome je ovo ujedno bio i prvi tjuning styling show. Mesto održavanja ova dva događaja bila je Stara šećerana.
Sam prostor izgleda veoma apokaliptično i zastrašujuće. Kao da dolazite u neku zonu u koju ljudska noga nije odavno kročila. Prolazite pored polurazrušenih objekata i sve deluje sablasno i zastrašujuće. Organizatori su uložili puno napora da osposobe prilazne puteve ka središtu ovog kompleksa - ogromnom brisanom prostoru, sa dve piste. Jedna se koristila za drift u relativno malom, ali funkcionalnom prostoru za boxove takmičara, dok se druga koristila za stajling i parking za posetioce.
Ni visoka temperatura ni sunce - koje je neumoljivo peklo i pržilo nije sprečilo takmičare i posetioce da dođu u velikom broju i posete ovu manifestaciju. 
  

 

     

     Takmičari u SDC-u su tu boravili već od subote kada su voženi treninzi i kvalifikacije kao i drift taxi. Pored prijavljenih domaćih driftera učestvovali su i takmičari iz drugih zemalja, iz Bugarske, Grčke i Hrvatske.
    Napominjemo da se prema pravilniku SDC-a za titulu šampiona Srbije u driftu mogu boriti samo takmičari iz Srbije dok su gosti, zajedno sa domaćim vozačima, mogli da odmere snage u "Day of Champions" međunarodnom takmičenju. Naravno, osim takmičarskog cilj ovih dešavanja je takođe i druženje, sticanje iskustva i razmena mišljenja između takmičara, između samih timova i njihovih članova. Napomenućemo da je staza za drift po nama bila izuzetno dobro odabrana jer je bila udaljena i odvojena betonskim zidovima i ogradom od publike čime je postignut veliki stepen bezbednosti.
    Nakon pauze od 20-ak minuta zbog kiše nastavile su se borbe u SDC -nacionalnom drift šampionatu. Svaka borba je bila sve uzbudljivija i neizvesnija. Česta je bila situacija da su sudije tek pregledanjem video materijala - snimaka trke mogli doneti svoju odluku i dodeliti bodove jednom ili drugom takmičaru.
    Finale treće ovogodišnje SDC drift trke pripalo je mladom drifteru iz Beograda Petru Studenu. Drugi na trci bio je Darko Grujović, dok je treće mesto osvojio Igor Stevanović, koji je u borbi za treće mesto pobedio Zorana Savića. Momenat na trci pripao je Petrikon timu koji su nakon udara automobila u zid u subotu i velikih mehaničkih oštećenja uspeli automobil da osposobe za trku.
    Usledilo je i takmičenje u Danu šampiona na kojem su pored domaćih takmičara pravo učešća imali i strani vozači. Ovo je bila jedinstvena prilika za odmeravanje snaga sa stranim vozačima i uvid u to kakav kvalitet naši vozači poseduju. Kao što se i očekivalo te borbe donele su još veće uzbuđenje i neizvesnost.
    Četvrto mesto i moment na trci osvojio je Igor Stevanović. Treće, Čaralambos Bambis iz Grčke a u finalu je neverovatni Silvio Gocev iz Bugarske nakon velike borbe i nekoliko ponavljanja usled nerešenog rezultata pobedio zemljaka Stefana Zaševa.
    Istovremeno za vreme treninga i trka u SDC šampionatu na platou pored - održavala su se tjuning styling i db takmičenja. Radilo se o modifikovanim – sređenim automobilima kao i automobilima sa poboljšanim muzičkim performansama. Vlasnici vozila su sudijama prezentovali svoje izmene i modifikacije, a sudijska komisija iz kluba Low Femily je pregledala i ocenjivala svaki detalj na vozilu. Ocenjivao se ukupni izgled auta i to enterijer, eksterijer, motorni i prtljažni prostor. Vodilo se računa o ogibljenju, felnama, branicima, spojlerima i svim ostalim izmenama koje utiču na što lepši i bolji izgled vozila. Na osnovu zbirne ocene donosila se odluka o prva tri mesta u klasama i najboljim vozilima u podklasama. Neka od tih vozila pretrpela su minimalne izmene čime su svrstani u klasu "beginer" a nešto sređenija u "street klasu" dok su neka modifikovana do neprepoznatljivosti u klasi "extreme".
    Ova takmičenja imaju i međunarodni karakter a pored "domaćih" takmičara ovog puta u goste su došli gosti iz Makedonije. Bilo je i vozila sa ruskim, austrijskim, nemačkim i italijanskim registarskim oznakama. Bukvalno ste mogli videti modele svih proizvođača automobila. Pravo je čudo koliko vlasnici ovakvih automobila ulažu ljubavi , pažnje, vremena i novca da bi njihovi automobili izgledali tako kako izgledaju, a sve sa ciljem poboljšanja performansi i bezbednosti.
    Na priredbi su bili izloženi i motocikli i tricikli, kao i monster kamioni i velika ram terenska vozila.
    Sve u svemu proteklog vikenda u Požarevcu je bilo puno dima, vatre, škripe guma, buke, atraktivnih automobila i svega ostalog što što je bilo prava adrenalinska injekcija za sve ljubitelje auto-moto sporta.
    S druge strane, Tjuning klub, Grad Požarevac i Sportski savez Požarevca, preuzeli su incijativu da i na narednim trkama u Požarevcu sprovode akciju pod sloganom "ULICA NIJE TRKAČKA STAZA" sa željom da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja kao i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom.
    Vezano za SDC-a to je bio kraj sezone a što se tiče tuning stylinga ono se održava u Nišu 02. septmebra.

     

    Povezane teme: drift, adrenalin, oktani, požarevac, vikend
    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

    Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»