Dve Opelove premijere

Opel nastavlja marketinšku ofanzivu sa premijerama novih modela u 2017. godini. Svetu je predstavljena "insignija GSI", dok je u Beograd stigao jedan od prvih primeraka noviteta - "grandlenda X", pa je u našem glavnom gradu održana svojevrsna svetska premijera!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Grandlend X" je treći model iz "X" porodice krosovera, a ujedno je i najveći i po veličini spada u "C" segment, dok su ranije predstavljeni "moka X" i "kroslend X" automobili "B" segmenta. "Grandlend X" deli tehničku osnovu sa "pežoom 3008", a imaće težak zadatak da se na tržištu izbori za publiku i protiv drugih rivala kao što je, pre svih, rodonačelnik kategorije - "nisan kaškai".

"Grandlend X" je kroz jedan primerak iz predprodukcije ekskluzivno predstavljen u samom centru Beograda, a svetsku premijeru, doduše samo kroz slike, imala je "insignija GSi", sportski sedan za one koji žele nešto drugačije.

Dinamično podešeno oslanjanje i odličan “grip” u kombinaciji sa pogonom na sva četiri točka obezbeđuju sjajno vozačko iskustvo, ali i maksimum na polju sigurnosti. Nova osmostepena automatska transmisija može da se koristi uz pomoć polugica smeštenih iza obruča upravljača, kao u trkačkim automobilima, što doprinosi još aktivnijem vozačkom doživljaju. Tipično za drugu generaciju modela, "GSi" kombinuje olakšanu karoseriju sa niskim težištem i dvolitarskim turbo motorom - agregat je snage 260 KS, a razvija maksimalni obrtni moment od 400 njutnmetara. Rezultat je idealan balans i vrlo povoljan odnos mase i snage - "GSi" za 160 kilograma lakši od "insignije OPC 2.8 V6 turbo".

Tako naglašene sportske karakteristike u vožnji zaslužuju i adekvatan sportski dizajn. Sa velikim hromiranim otvorima za dovod vazduha napred i spojlerom u zadnjem delu za poboljšanu stabilnost na zadnjoj osovini, "insignisa GSi" i vizuelno opravdava performanse.

Oba Opelova modela zvaničnu svetsku premijeru imaće na Salonu u Frankfurtu.

 

Povezane teme: Opel, Opel Srbija, Opel grandlend X, Opel insignija GSi, Tržište novih automobila, Salon automobila u Frankfurtu

Poslednji komentari

BELGRADE
Četvrtak, 20. 07. 2017. 14:26h
neregistrovan korisnik
Moze da im 222 premijere, to nije dobar auto. Ja sam 2009 godine, kada je izasla prva Insignija, kupio. I to sam mnogo platio taj automobil, da bi mi nakon nekoliko godina puklo krilce turbine i uletelo u motor i iskrivilo glavu motora, sva sreća bio je automobil pod garancijom. Takodje ubrzo je poceo da krcka sav unutra. Kvlaitet nista spec, da nekazem loš za tu cenu koliko je kostao auto. Posle toga sam kupio Audi A3 SportBack, to je nebo i zemlja, bukvlano kola koja se ne mogu uporediti na stran AUdija naravno. Eto budući kupci Opela ili Insignije da znaju. Mozda su se sada popravili.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»