"Jaguar e-pejs": rekordni skok nove "mačke" Video

Novi Jaguarov "e-pejs" oborio je zvanični Ginisov rekord na svom prvom predstavljanju u Londonu u "Eksel" hali, jednoj od retkih lokacija koje su pružale uslove za najnoviji poduhvat - "skok" dužine 15 metara sa obrtom od 270 stepeni!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Vozač Teri Grant se dugo pripremao za ovu akrobaciju koja je do sada bila viđena samo na filmu. Zapravo, kao inspiracija poslužila je scena iz slavnog ostvarenja o tajnom agentu 007 Džejmsu Bondu „Čovek sa zlatnim pištoljem“, a posetioci na premijeri, među kojima su bile i brojne zvezde, oduševili su se spektaklom koji se odvijao pred njihovim očima.

“Iako prepoznat kao sportski automobil, "E-pejs" je SUV kog karakteriše prostran enterijer, pojačana bezbednost, sa proporcijama porodičnog automobila i žestokim performansama koje inače nisu tako tipične za ovako praktično vozilo” – izjavio je Ian Kalum, director dizajna Jaguara.

U ponudi će odmah biti nekoliko verzija model koji se razlikuju po opremljenosti i dizajnu. Pored osnovnog modela tu su "S", "SE", i najveći najviši paket "HSE". Uz dvolitarski turbo-dizel od 150 KS (Ingenium D150), sa pogonom na prednjim točkovima i 6-stepenim manuelnim menjačem, uz mogućnost izbora i za 4WD pogon i 9-stepenim automatikom, paletu motora čine: dizeli D180 i D240, kao i turbo benzinci P250 i P300 su sa pogonom na sva četiri točka, kao i devetostepenom automatskom transmisijom.

Najsnažniji model P300, ima 2,0-litarski turbo benzinac od P300, do 100 km/h stiže 6,4 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 243 km/h. Imajući u vidu ovakve performanse direktna konkurencija novog "E-pejsa" bi bili "audi Q3" ili "BMW X1". Novi "jaguar" proizvodiće se u kompaniji "Magna Štajer" u Austriji, a ne u matičnom pogonu u Engleskoj. Cena za osnovne pakete novog člana porodice biće formirana ispod cene "rejndž rover evoka".

Pogledajte snimak skoka za Ginisa:

 

Povezane teme: Jaguar, Jaguar E-Pace, Tržište novih automobila, Ginisova knjiga rekorda
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»