PSA grupa kupila Opel za 2,2 milijarde evra

PSA grupa, kojoj pripadaju Pežo i Sitroen, dogovorila se sa kompanijom Dženeral Motors o otkupu Opela u transakciji vrednoj 2,2 milijarde evra, potvrđeno je u Parizu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

U Dženeral Motorsu, koji je vlasnik Opela gotovo 90 godina, odlučili su se na ovaj korak posle neispunjavanja planova za 2016. godinu, posle čega se "minus" koji raste od 2009. godine popeo na oko 8,5 milijardi evra. U Pežou računaju da će gotovo 1,2 miliona prodatih Opelovih automobila na godišnjem nivou učvrstiti njihov obrt i smanjiti troškove razvoja vozila u budućnosti, ali stručnjaci tvrde da će ovo ujedinjenje neminovno dovesti do smanjenja radnih mesta. PSA Grupa će ovim angažovanjem Opela postati drugi najveći evropski proizvođač automobila, iza Folksvagena, a ispred velikog rivala, Renoa. Grupa je posle gubitaka 2012. godine, u 2015. godini počela da posluje "u plusu", dok je poršle godine PSA zaradila 2,7 milijardi evra. Prvi put posle dužeg vremena, PSA grupa će u 2017. godini isplatiti dividende akcionarima...

Povezane teme: Opel, PSA grupa, Tržište novih automobila

Poslednji komentari

Realno
Četvrtak, 09. 03. 2017. 12:37h
neregistrovan korisnik
Nije ni cudo sto se svi zale na nove opele. Godinama unazad nisu svoji.
PatriJota
Četvrtak, 09. 03. 2017. 11:25h
neregistrovan korisnik
Nije boles' sve sto boli.
Pravda
Utorak, 07. 03. 2017. 13:01h
neregistrovan korisnik
Opel se izglupirao od gad ga je preuzeo GM! Njihovbi motori benzinci su katastrofa! Pucaju klipovi, raspadaju se, ni blizu starom kvalitetu! Dizele uzimaju od Fijata i oni su odlicni motori. To rade mnoge kuce, jer takvim preuzimanjem, i udruzivanjem, skidaju cenu proizvodnje novih modela, motora, i sasija. Videcemo kako ce se to odraziti u buducnosti na kvalitet istih.
Bungi
Utorak, 07. 03. 2017. 09:56h
neregistrovan korisnik
Tvoja rupa i zakrpa, Pežo i Opel su jedni od najstarijih proizvođača automobila u evropi,sa iskustvom preko jednog vijeka.Opel će ovom sinergijom dobiti pristup hibridnoj tehnologiji PSA a Pežo pogonu na 4 točka,osmostepenoj automatici i tehnologiji izrade potpuno električnih automobila.Za njih to znači jedna platforma.mnogo više modela,mnogo manji troškovi razvoja,veće uštede,veći profit.
DAS
Utorak, 07. 03. 2017. 08:24h
neregistrovan korisnik
OPSa
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»