Kada "daster" nije "daster"

Reno je Salon automobila u Sao Paolu iskoristio da predstavi konceptnu verziju „dastera“ koji se u Brazilu i Južnoj Americi prodaje sa znakom francuskog brenda, a ne Dačije. Njegov službeni naziv je „duster extreme concept“ ali na žalost Reno ne želi da radi na njegovom razvoju. Nadamo se da to, ipak, neće biti konačna odluka.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Reno ne planira da koncept iz Sao Paola pretvori u serijsku verziju

„Daster ekstrim“ je napravljen da privuče pažnju sa vrhunskim „off-road“ izgledom i sivom karoserijom sa crvenim detaljima i velikim točkovima sa jednim zavrtnjem (na sredini) i terenskim gumama. „Ekstrim“ nudi i dodatni set LED svetala postavljenih na krovu i branicima koji su, takođe, ozbiljno modifikovani kako bi se naglasila robusnost ovog prototipa.

 

Deo paketa je i prednje vitlo, a dodatno je modifikovan i enterijer. Pod haubom se nalazi 2,0-litarski benzinski motor sa 143 KS (195 Nm) koji može da se poruči u Brazilu, ali ne i u Evropi. Prema fabričkim podacima, „daster ekstrim“ do „stotke“ ubrzava za 10,3 sek. i postiže maskimalnih 180 kilometara na sat.

 

Motor je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok se snaga i obrtni moment prenose na sve točkove. Reno je najavio da će u zavisnosti od interesovanja biti spreman da kupcima ponudi kompletnu dodatnu opremu sa konceptnog „dastera“.

Povezane teme: Reno, Reno daster, Dačija, Salon automobila u Sao Paolu, Brazil, Evropa, 4x4 pogon, Duster extreme concept, Daster ekstrim

Poslednji komentari

Dejan
Petak, 11. 11. 2016. 19:44h
neregistrovan korisnik
Ako je muzika tehnicke karakteristike auta, sta onda po tebi razlika izmedju ovog na slici i onog sto se prodaje pod imenom dacia ?! Platforme iste, isti lim, motori, razlika je u sminkeraju i nista vise osim ako neces kozni volan, jonizovanu klimu i alu felge, za vizuelnu ,, muziku,, treba dosta doplatiti !!
Vuki
Četvrtak, 10. 11. 2016. 15:25h
neregistrovan korisnik
Zaista brutalan!
Nebojsa70
Četvrtak, 10. 11. 2016. 13:05h
neregistrovan korisnik
Kako su dosadni ovi ljudi što traže mane Daciji. Shvatite više da je to auto namjenski napravljeno sa jeftinijim materijalima da b bilo pristupačno siromašnijem sloju građana.. Ko želi vrhunski kvalitet, taj mora da se zaleti u premijum segment. A to već košta. Koliko para toliko i muzike
Savo
Četvrtak, 10. 11. 2016. 11:40h
neregistrovan korisnik
Šta radi plastika ili kako bi to Italijani kazali: "molto štuka e pitura, la bela figura. (U slobodnom prevodu: mnogo gita i farbe lep izgled).
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»