Nema šale sa novim "kantrimenom" Video

Ovo je novi „mini kantrimen“, najveći model u istoriji britanskog brenda. Druga generacija je porasla na 4,3 metara, odnosno 20 centimetara je duža od još aktuelnog modela.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Početna cena u Nemačkoj je 26.500 evra, dok su verzije sa „All4“ pogonom za 2.000 evra skuplje. Prodaja startuje u februaru

Mini je iskoristio UKL platformu za modele sa prednjim pogonom kako bi novi „kantrimen“ pomerio, praktično, u viši rang, rame uz rame sa, recimo, „audijem Q2“. Važno je reći i da je „kantrimen“ dobio i duže međuosovinsko rastojanje (sada 2.670 milimetara), od kojeg su najviše profitirali putnici u drugom redu sedišta.

 

Mini je unapredio kvalitet korišćenih mate

Takođe, zapremina prtljažnika je sa 350 litara povećana na 450 litara, što je u rangu kompaktnih krosover ili SUV modela (maksimalna zapremina je 1.390 litara). Elementi kokpita su preuzeti iz „mini hečbeka“, zajedno sa prepoznatljivim okruglim centralnim ekranom osetljivim na dodir, dijagonale 8,8 inča.

 

OU ponudi će biti manuelni menjač sa šest brzina, kao i automatski sa šest, odnosno osam stepeni prenosa

Prodaja novog „kantrimena“ počinje u februaru a baznu verziju pokreće 1,5-litarski turbo benzinac sa 136 KS. U ponudi je i snažniji benzinac sa 190 KS, kao i dizel agregati sa 150 KS, odnosno 190 KS.

 

Vozačima se nudi i plag-in hibridna verzija sa dometom na struju od 40 km

Zanimljivo je da sada uz sve motore kao opcija može da se dobije i „All4“ pogon na svim točkovima. Novitet je i plag-in hibridni „kantrimen“ koji kombinuje benzinac sa 136 KS i elektromotor sa 85 KS (ukupna snaga sistema je 245 KS) i koji u električnom modu može da pređe do 40 kilometara.

 

 

Povezane teme: Mini, Mini Kantrimen, UKL platforma, All4 pogon
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»