"Fabija" dolazi i kao SUV!

Kolege iz britanskog „AutoExpress“ objavile su render novog Škodinog krosovera baziranog na modelu „fabija“ (naredna generacija). Vodeći ljudi češkog proizvođača su dali zeleno svetlo za lansiranje „fabije SUV“, što je potvrdio i Kristijan Štrube, član odbora za razvoj u Škodi.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

On je rekao da „Škoda neće ignorisati segment bejbi SUV modela i da nas posle kodijaka i novog jetija očekuje još jedan automobil“. Međutim, Škoda neće biti prvi brend iz VW grupe sa mini SUV modelom, jer se očekuje da Seat već sredinom naredne godine predstavi „aronu“, automobil baziran na novoj generaciji „ibice“. Takođe, pretpostavlja se da će se i serijska verzija „folksvagen T-roka“ pojaviti pre Škodinog aduta, ali Česi u svakom slučaju nemaju razloga da žure.

 

Naime, Česi planiraju da novi „jeti“ podignu za klasu više, odnosno da ga postave rame uz rame sa „kaškaijem“ i „tusonom“, što ostavlja dovoljno prostora za novi SUV koji će biti duži i prostraniji od aktuelna „fabije“. Očekuje se da će koristit kraću verziju Folksvagenove modularne platforme a u prodajnim salonima bi trebalo da se pojavi sredinom 2018. godine.

 

Povezane teme: Škoda, Škoda fabija, Škoda kodijakŠkoda jeti, VW grupa, Folksvagen, Fabija SUV, AutoExpress, Seat Arona, Folksvagen T-rok

Poslednji komentari

Crni
Sreda, 26. 10. 2016. 13:11h
neregistrovan korisnik
Ne smeta mi ni malo, nek lupaju minuse, ne pisem komentar zbog ocena, nego radi tehnickog obrazovanja. Sto je najsmensije Marko i Dejan su u stvari ista osoba.
Crni
Sreda, 26. 10. 2016. 13:09h
neregistrovan korisnik
Po drugi put ponavljam da se moj komentar odnosi samo na ono sto je on komentarisao, odnosno da se stave samo jaci amortizeri i auto se samo podigne, sto nije tacno. Onda se ti nadovezes sa nekom pricom o tockovima, i Audiju i Citroenu. Ne pricam ja o podizanju auta, neko o netacnoj tvrdnji u vezi amortizera.
Dejan
Sreda, 26. 10. 2016. 10:36h
neregistrovan korisnik
Kako citam iz prilozenog, ni ti ni on niste u pravu, pogodili ste 25% od tacnog odgovora ! Da je neko stavio samo opruge vise bi samo ,,utegao,, auto i neznatno ga podigao, znaci treba amortizeri, opruge, torzija i veci tockovi, tu se dobija od 2-6 cola a da li ste sve to iplati, treba staviti na papir. A sta ti nije jasno za Audi Allroad i citroene, kod Audi-a se menja klirens pneumatski od 16-21cm, kad ides preko 120km/h automatski se pusta za 20cm a kod CItroena ide hidraulika, pa se igraj koliko hoces !!!
majstor
Sreda, 26. 10. 2016. 09:06h
neregistrovan korisnik
Za ulogu amotrizera si u pravu ali dobices minuse jer je narod tako odlucio. Mudar smo mi narod, steta sto ceo svet ne misli tako.
Crni
Utorak, 25. 10. 2016. 12:01h
neregistrovan korisnik
"Strucnjak" je izjavio da se stave samo jaci amortizeri i auto se podigne, sto nije tacno. Ko je video bar jedan amortizer zna da on lagano moze da se sabije rukama, u pitanju je sila od nekoliko desetina kg. Svaki amortizer je opterecen sa nekoliko stotina kg, prednji obicno vise nego zadnji, zbog raspodele mase, koje je na prednjoj osovini obicno veca, zbog motora, itd., a amortizer moze da zadrzi nekoliko destina kg. Po toj logici, da amortizeri drze visinu vozila, amortizeri na svakom autu bi bili stalno sabijeni do kraja, pa bi automobili bili potpuno spusteni. Zadatak amortizera je da amortizuje neravnine i obezbedi da tocak u svakom trenutku bude u kontaktu sa podlogom, zadatak opruge je takodje da amortizuje udarce, ali i da drzi visinu vozila. Sta si hteo da kazes sa Audijem i Citroenom?! Za sta resenje?!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»