Taksista vratio pola miliona dolara!

Šta biste uradili da nađete tašnu sa pola miliona dolara? Vratili biste vlasniku, zar ne? Upravo je tako postupio Palestinac Naseral Šer Dol koji radi kao taksista u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Naseral je na zadnjem sedištu svog taksija pronašao tašnu sa 1,7 miliona dirhama (oko 460.000 američkih dolara) koju je predao policiji. Tašna je pripadala biznismenu od kojeg je 30-godišnji taksista dobio 1.000 dirhama (270 dolara), dok je za iskrenost od lokalnog odeljenja za saobraćaj nagrađen sa još 2.000 dirhama (540 dolara). Pošteni Naseral je samo rekao da je to „bila njegova dužnost“ i da nikada ne bi uzeo novac, iako je u Paletstini ostavio ženu, troje dece, majku, šestoro sestara i sedmoricu braće. Naseral mesečno kao taksista zarađuje oko 3.000 dirhama (820 dolara), a polovinu novca šalje kući.

Povezane teme: Taksi, Taksista, Policija, Dolari, Ujedinjeni arapski emirati

Poslednji komentari

aca
Četvrtak, 29. 09. 2016. 13:21h
neregistrovan korisnik
Kod nas zakon kaze 10% pa zasto bi neko bio necovek kada bi se drzao zakona. Nisam bio u takvoj situaciji pa da kazem e ovako bi sigurno ali ima i ono NEKO TO OD GORE VIDI SVE
Zoran
Sreda, 28. 09. 2016. 02:18h
neregistrovan korisnik
Ako je normalno da se vrati ono sto nije tvoje onda niej normalno da se to nagradi. Znaci izaberi: Ili ce da se pise o tome kao da nije uobicajeno i normalno i da ovaj odresi kesu ili da je uobicajeno i nema nista od nagrade. Stro s emene tice, postojie samo dva izbora da sam nasao te pare: Uzimam sve i ne vracam ili vracam i ne uzimam nagradu. Znaci, ako si rdja, budi rdja do kraja. Ako si covek, budi maksimalno covek.
Sasa
Utorak, 27. 09. 2016. 20:04h
neregistrovan korisnik
Nema ovakvih ljudi u Srbiji, a pogotovo taksista
Staromodan
Utorak, 27. 09. 2016. 12:23h
neregistrovan korisnik
Mnogo toga je izvitopereno u percepcijama ljudi. Vest ovde ne treba da bude da je nalazać vratio ono što nije njegovo. To treba da bude normalno i da se podrazumeva. Kao što i nagrada treba da bude adekvatna i da se podrazumeva. Meni je više vest da je nalazač nagradio taksistu sa 0,058% od vrednosti nađenog !
Marko
Utorak, 27. 09. 2016. 09:18h
neregistrovan korisnik
Znaci u svakom slucaju je trebao da zadrzi novac, evo jos jednog srbina pacijenta, ukrades-otudjis-prevaris i posle toga ti fino u glavi ! To je ozbiljna patologija... U taxi vozilu postoji kamera, sve se snima, imaju sve podatke o njemu, ne bi taj ni stigao do bitcoin aparata ! Svaki pravni sistem u uredjenim drzavama se i pravi na osnovu prekrsaja koju su napravili tipovi kao sto si ti !
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»