ZLATNI AUTO: Sve je spremno za finale!

Izbor za automobil godine na tržištu Srbije, "Zlatni auto", kojeg naš magazin organizuje treću godinu zaredom, tek se zahuktava! Manifestacija pod pokroviteljstvom kompanije OMV ušla je u drugi deo, a prava akcija tek počinje!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Uz dizajnera Marka Lukovića (u sredini), automobilistu Miloša Pavlovića i ostale članove žirija, automobile će ocenjivati i Jovana Jovanović, dama iz sveta reli trka, koja se prošle godine pridružila grupi "strogih sudija"

Posle tačno mesec dana, najmerodavniji žiri na svetu, publika koja voli automobile, čitaoci "Auto Bilda" i posetioci sajta blic.rs, glasali su za svoje omiljene nove četvorotočkaše na našem tržištu, a posle prebrojavanja glasova dobili smo finaliste koji će se 17. avgusta, na kartodoromu na Adi Huji naći pred članovima žirija. Kad se njihovi utisci saberu sa glasovima publike, dobićemo pobednike po kategorijama, a najuspešniji model u generalnom plasmanu biće proglašen za "Automobil godine" u Srbiji.

Finalisti po kategorijama

 

U finale ovogodišnjeg izbora za "Zlatni auto" plasirala su se po tri modela iz svake ponuđene kategorije. Finalisti po kategorijama su:

Kompaktni automobili: "alfa romeo đulijeta", "opel astra", "reno megan"

Karavani: "opel astra ST", "reno megan GT", "volvo v90"

Mali krosoveri: "BMW X1", "infiniti Q30", "pežo 2008"

Kompaktni krosoveri: "folksvagen tiguan", "hjundai tuson", "tojota RAV4"

Limuzine niže klase: "mercedes CLA", "reno talisman", "tojota korola"

Limuzine srednje i više klase: "alfa romeo đulija", "mercedes e-klase", "volvo s90"

Pik-apovi: "ford rejndžer", "nisan navara", "tojota hajlaks"

 

NAPOMENA: lista nije konačna, pošto prema propozicijama zastupnici, prodavci i uvoznici određene marke automobila moraju da obezbede jedan primerak vozila za žiriranje. Ukoliko to nisu u mogućnosti, model automatski ispada sa liste i zamenjuje ga sledeći na spisku, prema glasovima publike. Automobili objavljeni u listi iznad, poređani su prema abecednom redu u okviru kategorija, a ne prema broju glasova koje su osvojili, kako nijedno vozilo ne bi bilo favorizovano na taj način pre glasanja članova žirija.

 

I ovog puta je bilo dosta posla oko prebrojavanja glasova. Pristiglo ih je tačno 22.039, a veliki deo glasanja publika je obavila preko interneta. Bilo je, ipak, dosta onih koji su se odlučili za staro dobro popunjavanje kupona koji je mogao da se pronađe u brojevima "Auto Bilda". Posle prebrojavanja glasova, dobili smo finaliste u sedam kategorija, dok je u osmoj, najatraktivnijoj pobednik već poznat.

Publika je izabrala pobednika u kategoriji "sportski i luksuzni automobili": BMW M2 coupe je osvajač priznanja za 2016. godinu

Naime, rukovodeći se propozicijama koje su ustanovile kolege u našem matičnom izdanju za čuveni izbor "Zlatni volan", gde najatraktivnije automobile u klasi sportskih i luksuznih automobila bira samo publika, odlučili smo se da se i u našem "Zlatnom autu" primeni isto pravilo, prebrojali smo glasove posle prvog kruga i proglasili pobednika u pomenutoj klasi: "šampion" za 2016. godinu među sportskim i luksuznim automobilima je "BMW M2 kupe"! Ove godine, u ovoj

kategoriji je bilo veoma "tesno", a atraktivni mališan iz BMW-a osvojio je titulu sa samo112 glasova prednosti ispred najbližeg rivala - luksuznog diva "mercedesa GLS"! Još jedan BMW, "X6 M", zauzeo je treću poziciju, a iza navedenih modela redom su se plasirali: "rejndž rover evok kabrio", "porše 718 kajman", "mercedes glc kupe", "porše 718 bokster" i "leksus RX450h".

Predstvanicima kompanije koja zastupa bavarski brend priznanje će biti urućeno kad i ostalim pobednicima, na gala svečanosti koja će biti organizovana krajem septembra...

Ocene članova žirija zbrajaju se sa glasovima publike kako bi se dobili pobednici po kategorijama. Finalista sa najviše bodova postaje "Automobil godine"

Do tad ima još vremena, a sad je na redakcije da pripremi sve kako bi članovi žirija na Adi Huji sredinom avgusta imali uslove da brzo i efikasno daju svoje ocene finalistima, kako bismo ubrzo imali i ostale pobednike po klasama.

Kao i do sad, prvi čovek žirija biće naš automobilista Miloš Pavlović, fabrički vozač Lamborgini Motorsporta koji je uspeo da u izuzetno zgusnutom kalendaru nastupa ove godine pronađe vreme za dolazak u Beograd i učešće u ocenjivanju. Uz njega, dobro poznato lice je i poznati beogradski dizajner, Marko Luković, pa smo uvereni da će, uz ostale članove koji će se naći na Adi Huji, žiri i ove godine obaviti odličan posao kao što su to učinili u prethodne dve sezone...

 

Povezane teme: Zlatni auto 2016., Automobil godine, BMW M2 kupe

Poslednji komentari

Zoran
Ponedeljak, 25. 07. 2016. 18:00h
neregistrovan korisnik
Sta je zlatni auto? Evo 4000 automobila M2, 3, 4, 5, 6 cekaju isporuku ljudima ili popravku diferencijala.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»