Pogledajte kako će izgledati novi „daster“ Video

Vest je potvrđena - Dačija će naredne godine predstaviti novu generaciju „dastera“ čija će prodaja početi na leto 2017. Takođe, rumunski proizvođač je najavio da se cena neće bitnije menjati, odnosno da će „daster“ ostati najpovoljniji kompaktni SUV na evropskom tržištu.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nova generacija "dastera" biće ponuđena i u verziji sa sedam sedišta

Glavna promena, pored modernijeg dizajna, je da će „daster“ koristiti novu CMF modularnu platformu Reno-Nisan grupacije. To znači da Dačija posle 13 godina završava sa korišćenjem starih i tehnološki prevaziđenih platformi a koracima „dastera“ krenuće i nove generacije „sandera“ i „logana“. Dalje, „daster II“ će bitib dugačak tačno 4,5 metara (15 cm duži od aktuelnog modela) i ponudiće se u verziji sa sedam sedišta. Velike izmene doživeće i unutrašnjost „dastera“ (kvalitetnija plastika, savremen infotejment sistem...), dok se ponuda motora neće bitnije promeniti - 1.2 TCe i 1.5 dCi agregati u kombinaciji sa prednjim ili 4x4 pogonom. Kao alternativa biće ponuđen i šestostepeni automatski menjač.

 

Povezane teme: Dačija daster, sandero, logan, Reno-Nisan

Poslednji komentari

Sasa
Petak, 01. 04. 2016. 23:25h
neregistrovan korisnik
Koga zanima Dacia, Fiat, Lada...?
Dj
Sreda, 30. 03. 2016. 23:19h
neregistrovan korisnik
Tako su se isto brinuli za dizelaše kada su počeli da im ubacuju turbinu i smanjuju kubikažu pre 30 godina pa evo oni i danas prelaze stotine hiljada bez problema. Nema mesta panici, vreme će pokazati kakvi su ovi novi turbo benzinci male kubikaže. Definiciju momenta ne znam, sigurno je možeš naći na netu. Kako ja kapiram snaga (KS) je koliko max brzo auto može da ide a ob. moment je kako auto lepi za sedišta, tj. medjubrzanje bitno za preticanje. Uzdravlje!
Dejan
Sreda, 30. 03. 2016. 20:47h
neregistrovan korisnik
Ne zanimaju me metro dziberi i kamoli jos dacia, gubitnici su obe vrste kako god ih gledas, ne vrede ama bas nista... Ma malo je 6000 obrtaja, treba da ide jos vise, to je dobro isped kafica i restoteka kad napustas isti, onda turiras dok ne pocne da puca, pa onda kvacilo i prva cepaj do kraja, tako par puta i vozi na generalnu !! Sto veca kubikaza, malo konja, to motor duze traje !!! Mozes li da mi definises sta je obrtni moment, posto vidim svi to vole da je sto vece, valjda to znaci da je motor bolji ili ?
rebro
Sreda, 30. 03. 2016. 17:05h
neregistrovan korisnik
Čovek vozi ford tabanus ili šipka trans.
Dj
Sreda, 30. 03. 2016. 14:54h
neregistrovan korisnik
Mislim da grešiš. Metro frajeri beže od dačije ko djavo od krsta, okreću glavu na drugu stranu kad naidje dačija, odvratna im je. Upravu si da je dačija za one sa plitkim džepom. Najjeftiniji kaškai 2wd je skuplji od najskupljeg dastera 4wd i u kaškaji već ide motor od 1.2L. Ovaj sadašnji daster 4x4 nema ni 1300kg, 2wd je još lakši možda manje od 1200kg. Renoov motor 1.2 tce koji ide u sadašnjeg dastera daje 125KS pri 6.000 obrtaja ali zato 205 Nm pri 2.000 obrtaja.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»