Audi spreman za povlačenje "dizelgejt" automobila

Iz Audija je stiglo saopštenje u kojem se navodi da je ova kompanije spremna da od sledećeg meseca započne servisiranje automobila na domaćem tržištu, sa motorima koji su obuhvaćeni "dizelgejt" skandalom lažiranja rezultata emisije izduvnih gasova.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Procenjuje se da će se tokom ove akcije u Audijevim servisima širom Nemačke naći 580.000 automobila sa dizel motorima oznake ""EA189", koji sadrže kontroler sa kodom kojim je manipulisano vrednostima emisije. Za početak, u servise će biti pozvani vlasnici Audijevog modela "A4" sa dvolitarskim dizel motorom, dok se servisiranje primeraka sa 1,6-litarskim dizelima u kojima su sporni kontroleri očekuje od septembra.

Da podsetimo, na stubu srama su 1,6-litaski i dvolitarski TDI motor iz Folksvagena, Audija, Seata i Škode, proizvedeni od 2007. do 2013. godine, koji zadovoljavaju Euro5 standarde. Motori tipa "EA189" su ugrađivani i danas rade u modelima Folksvagena: "polo", "golf VII", "džeta", "široko", "pasat VI" i "tiguan" prve generacije. Što se tiče Audija, sporni motori nalaze se u: A1, A3, A4, A6, Q3, Q5 i TT. Kod Škode, motori su ugrađivani u: "fabiju", "rumster", "oktaviju" i "superb".

Procenjuje se da je reč o, ukupno, 11 miliona vozila - 5 miliona "folksvagena", 2,1 milion "audija", 1,2 miliona "škoda" i oko 1,8 miliona lakih komercijalnih vozila.

Povezane teme: audi, Dizelgejt skandal, dizelgejt, tdi motori

Poslednji komentari

GERMAY
Četvrtak, 04. 02. 2016. 15:07h
neregistrovan korisnik
nemački automibili su ubedljiov najlepsi, najbrzi i najkvalitetniji automobili današnjice, koja traje već 100 godina :) Naravno da svet hoce da unisit bilo kog giganta, ali ce tesko uspeti sa Nemcima
alfista
Četvrtak, 04. 02. 2016. 14:49h
neregistrovan korisnik
Hvala,pretpostavio sam bas sto si napisao.Verovatno ce biti manja snaga i obrtni moment.
wz20s
Četvrtak, 04. 02. 2016. 09:35h
neregistrovan korisnik
Laz
Bavarac
Sreda, 03. 02. 2016. 21:12h
neregistrovan korisnik
Podrazumeva Update softwera tj. poboljšanja i smanjivanje količine izduvnih gasova. To neminovno uzrokuje gubitak snage motora, obrtnog momenta i povećanje potrošnje goriva. Koliko tačno, to ni oni ne znaju da odgovore, mada tvrde da izmene 'ne prave kompromise' na uštrb potrošnje goriva i snage motora. Ne znam za ostale, ali ja im ne verujem...Ovih dana u Nemačkoj počinje akcija testiranja vozila na kojima su već izvršene prepravke, pa ćemo videti rezutate.
sas
Sreda, 03. 02. 2016. 14:04h
neregistrovan korisnik
Podrazumeva izmene katalizatora, filtera, promene mapa ubrizgavanja, ali koliko su "posteni", verovatno ce i to skarabudziti kako bi prosli jeftinije.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»