Građani mogu da provere da li su u registru kazni

Portal preko kojeg građani i privredna lica u skladu sa Zakonom o prekršajima mogu da provere da li se nalaze u Registru neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa danas je počeo sa radom, saopštilo je Ministarstvo pravde.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Ovaj portal izradilo je Ministarstvo pravde uz podršku USAID-ovog projekta JRGA.

Portal registra neplaćenih kazni je postavljen na adresi: https://rnk.sipres.sud.rs

Ovaj portal prilagođava se i daje mogućnost pristupa i preko mobilnih uređaja (telefona, tableta). Baner ka portalu registra nalazi se i na internet prezentaciji Portala sudova.

Registar novčanih kazni je centralizovana elektronska baza u kojoj se čuvaju sve neplaćene novčane kazne, troškovi postupka i drugi novčani iznosi koji su izrečeni pravnosnažnom i izvršnom odlukom prekršajnog suda ili putem konačnog i izvršnog prekršajnog naloga.

Svi prekršajni sudovi su umreženi, a sistem je povezan i sa ostalim organima - Upravom za trezor, Upravom saobraćajne policije i Centralnim registrom

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

obaveznog socijalnog osiguranja, navedeno je u saopštenju. U skladu sa Zakonom o prekršajima ukoliko kažnjeno lice delimično ili potpuno plati dugovani iznos, ili se izrečena novčana kazna potpuno ili delimično zameni izvršenom kaznom zatvora ili radom u javnom interesu, nadležan sud je obavezan da odmah izvrši brisanje podataka odnosno upiše odgovarajuću promenu u registru.

Zakon o prekršajima nalaže da ukoliko neko lice ima neplaćene kazne za određene prekršaje, neće biti u mogućnosti da dobije ili obnovi neka dokumenta, kao što su na primer vozačka ili saobraćajna dozvola. Registar neplaćenih kazni omogućava lakši i transparentiniji pristup informacijama građanima i pravnim licima prilikom provere da li imaju neka nenamirena dugovanja po osnovu učinjenih prekršaja.

Povezane teme: Prekršaj, Zakon o prekršajima, Saobraćajna policija
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»