Jeftinije putarine do Novog Sada

Novi sistem za naplatu na autoputu Beograd-Subotica koji će vozačima doneti jeftinije putarine počinje sa radom od danas, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

"Putarina će se u novom sistemu plaćati po pređenom kilometru, umesto fiksnog

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

iznosa za celu relaciju", rekla je Mihajlović i naglasila da će se zatvoreni sistem naplate primenjivati od Stare Pazove do Siriga, gde će početi da rade četiri nove naplatne stanice, dok će putarine u proseku biti upola jeftinije.


Vozači putničkih automobila koji su sada plaćali 240 dinara putarinu do Novog Sada, sada će za istu relaciju plaćati 190 dinara. Oni koji se s autoputa isključe ranije, plaćaće samo za deo puta koji pređu, odnosno 60 dinara do Inđije, 70 dinara do naplatne stanice Maradik, 90 dinara do Beške, odnosno 130 dinara do Kovilja, stoji u saopštenju Ministarstva građevinarstva dostavljenom Tanjugu.


Na celoj deonici od Stare Pazove do Siriga, putarina za putničke automobile od sutra će umesto 570 dinara iznositi 290 dinara, za motocikle umesto 290 dinara koštaće 150 dinara, dok će vozači šlepera umesto 3.400 plaćati plaćati 1.760 dinara.


"Takav sistem je pravedniji prema vozačima, u skladu je sa preporukama Evropske unije i primenjuje se u većini evropskih zemalja. Niže cene neće umanjiti ukupne prihode od putarina, koji se ulažu u održavanje puteva u Srbiji", rekla je Mihajlović.


Povodom novog sistema za naplatu, potpredsednica vlade će sutra obići naplatnu stanicu Novi Sad - Jug gde će proveriti funkcionisanje novog sistema i razgovarati sa zaposlenima na naplatnoj stanici.

Povezane teme: Putarine, Novi Sad, Subotica, Autoput

Poslednji komentari

Kiki
Utorak, 17. 11. 2015. 12:41h
neregistrovan korisnik
Jednostavno, kako. Izvrsena je duboka analiza, "Brate koliko da stavimo", "Sta znam 200 kinti nije puno? a?" "Ma stavi 240 to je kao fazon".
Ahbar-Palamudin
Utorak, 17. 11. 2015. 09:52h
neregistrovan korisnik
Al su smotani majko mila... čeka se čitav minut po vozilu na naplatnoj rampi. Katastrofa. Nadam se da će se što pre uhodati, jer inače idem starim putem.
erko
Ponedeljak, 16. 11. 2015. 22:54h
neregistrovan korisnik
Valjda misle da u Vojvodini ima više para, a narod se manje buni. Pokrajinskoj vlasti je opet bitno samo da napune svoje džepove. Ne trebaju nama izbori, već Revolucija i u Vojvodini i u Srbiji.
erko
Ponedeljak, 16. 11. 2015. 22:45h
neregistrovan korisnik
Dokle te laži. Gomila komentara koji pokazuju da je putarina sada skuplja, osim u nekim retkim slučajevima. Danas sam 12 km autoputa od Novog Sada do Kovilja platio 60 din. To se nije naplaćivalo do sada.
Suboticanin
Ponedeljak, 16. 11. 2015. 20:06h
neregistrovan korisnik
A koliko bi se plaćalo koršićenje autoputa: Bubanj Potok - Stara Pazova (77-80km) Bubanj Potok - Šimanovci (47-49km)??? Šimanovci - Stara Pazova (~ 80km) Ovo sve besplatno koriste Beograđani i poneki žitelji okolnih mesta i plus na to imaju i zaobilaznice oko Beograda, sve za free. Eh´sad, samo da ove novine objave ovo:
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»