Infiniti Q30 uskoro u Srbiji

Prvi Infiniti globalni kompaktni model, koji je premijerno predstavljen na Salonu u Frankfurtu, gde je izazvao veliko interesovanje javnosti, već od kraja oktobra moći će da se poruči u Srbiji posredstvom kompanije Grand Motors, ovlašćenog uvoznika i servisera automobila japanske premijum marke.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Q30 je prvi globalni kompaktni model koji potpisuje Infiniti i ujedno prvi model

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

japanskog premijum proizvođača koji će se proizvoditi u Evropi, u fabrici u Sanderlendu (Velika Britanija). Namenjen je novoj generaciji urbanih premijum kupaca, koje privlači atraktivnim dizajnom, smelim karakterom i nekonvencionalnim stavom.

Automobil je dugačak 4.425 mm, širok 2.083 mm i visok 1.495 mm. Oštrim linijama Q30 ističe dinamičan karakter, čemu doprinose i dugačka talasasta hauba, velika rešetka hladnjaka i masivno oblikovan zadnji kraj sa naglašenim „ramenima“. Pored osnovne Base verzije u ponudi će biti Premium i Sport.

Premium je prepoznatljiv po LED svetlima za maglu, hromiranim završecima izduvnog sistema i aluminijumskim točkovima od 18 inča. Sport je dobio blago izmenjen prednji deo sa prednjom maskom sa crnim sjajem. Tu su i drugačije oblikovani odbojnici i bočni pragovi, dok na zadnjem delu dominiraju tamno hromirane dvostruke izduvne cevi pravougaonog oblika. Sportski stil kompletira 15 mm niže oslanjanje u kombinaciji sa aluminijumskim točkovima od 19 inča.

Dizajn enterijera se skladno nadovezuje na atraktivnu spoljašnjost. Asimetrični prednji panel u sebi nosi autentičan stil, koji prožima dinamične linije i talasasto oblikovane površine. U modernom kokpitu sve je podređeno komforu i luksuzu, što potvrđuje selekcija prvoklasnih materijala i vrhunska završna obrada. U ponudi će biti tri „trima“ – tamni „City Black“ sa diskretnim ljubičastim detaljima, „Cafe Teak“ sa otmenim braon i crnim tonovima, dok „Galery White“ sa belom kožom i crvenim detaljima u sebi nosi modni duh. Mnogo pažnje je posvećeno akustičnom komforu, a kao rezultat toga, Infiniti Q30 je za 10 procenata tiši od najbolje zvučno izolovanih konkurenata u segmentu. Svojevrsnoj tišini u kabini doprinosi i sistem Active Noise Cancellation, koji kroz zvučnike emituje specijalne talase kako bi zvuk motora bio što više neutralisan.


Od pogonskih agregata pripremljeni su 1.6 benzinci od 120 KS i 156 KS, kao i 2.0 od 211 KS, dok su ljubiteljima dizela namenjeni 1,5-litarski motor od 109 KS, i 2.2 od 170 KS. Za prenos snage do prednjih točkova zaduženi su šestostepeni ručni i sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom. Najsnažnija benzinska verzija biće dostupna i sa integralnim AWD pogonom.


Oslanjanje je podešeno tako da pruža vrhunsku upravljivost i stabilnost, a pritom ne žrtvuje udobnost. Intuitivni sitem upravljanja vozaču omogućava lako okretanje upravljača pri manjim brzinama, dok sa povećanjem brzine raste i otpor, a sa njim i količina povratnih informacija o kontaktu točkova sa podlogom.


Infiniti Q30 je opremljen sa čitavom paletom modernih asistencija i bezbednosnih sistema. Nudi asistenciju za automatsko parkiranje sa pogledom od 360 stepeni i detekcijom objekata koji se pomeraju, upozorenje na opasnost iz „mrtvih“ uglova, inteligentni adaptivni tempomat, automatsku asistenciju dugih svetala i još mnogo toga.


Novi Infiniti Q30, koji se s nestrpljenjem očekuje širom Evrope, u Srbiji će već od kraja oktobra biti dostupan za naručivanje, kada će biti poznate i cene, a prva demo vozila za probu stižu početkom sledeće godine.


U međuvremenu, zainteresovani klijenti za Infiniti vozila u Srbiji mogu da zakažu probnu vožnju modela Q50 i Q70. Inače, u ponudi Grand Motorsa ističe se Infiniti Q70 2.2d dostupan za isporuku odmah, koji u zavisnosti od konfiguracije opreme košta od 37.900 do 42.000 evra.

Povezane teme: Infiniti, Infiniti Q30, Salon automobila u Frankfurtu

Poslednji komentari

Bonic
Ponedeljak, 05. 10. 2015. 22:29h
neregistrovan korisnik
Ja ne volim nissan. Imao sam dva altimu i macimu. Oba napala rdja posle pet godina. I infiniti je koristio iste delove barem kada je i30 i. I35 bio u pitanju u to vreme.
Bonic
Ponedeljak, 05. 10. 2015. 22:28h
neregistrovan korisnik
Mercedes nema nikakv venture sa Nissan-Renoom.
rodzer
Ponedeljak, 05. 10. 2015. 18:20h
neregistrovan korisnik
Infinitiv takodje koristi Mercedesov motor 2.2 litra 170 ks. Guglaj i uveri se.
Sale
Petak, 02. 10. 2015. 10:43h
neregistrovan korisnik
Neosporno kvalitetan, jedan od najlepsih, jedino utisak kvari pomalo zastareo enterijer.
Pa
Petak, 02. 10. 2015. 10:39h
neregistrovan korisnik
To i jeste mazda corp
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»