MUP menja pravilnike, a zakona i dalje nema

Ministarstvo unutrašnjih poslova nedavno je usvojilo izmene pravilnika o radu centara za obuku vozača kojima se između ostalog za 1. januar 2016. godine odlaže obaveza uvođenja video nadzora u učionice i automobile i instaliranje tahografa u vozila. Takođe je produžen rok da auto-škole moraju posedovati računare savremenih konfiguracija.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

FOTO: Đorđe Kojadinović

Međutim, predstavnici Uprave saobraćajne policije i Privredne komore auto-škola postigli su nedavno dogovor da se izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

na putevima ukine obaveza video nadzora, osim za vreme teorijskog ispita, kao i ugradnja tahografa. Vlasnici auto-škola zbog visokih cena računara tražili su od MUP-a da se centrima za obuku omogući da zajednički formiraju učionice i finansiraju neophodnu opremu, pa postoji mogućnost i da ovaj predlog bude uvršten u ZOBS.


Osim toga, 1. oktobar 2015. godine je po pravilnicima rok da auto-škole moraju imati poligone, dok je ova obaveza prema novom nacrtu ZOBS-a nametnuta lokalnim samoupravama.


Pitanje bez odgovora je zbog čega je MUP doneo izmene pravilnika pre najavljenih izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima? Zašto se sada menjaju pravilnici, koje će, kad zakon bude usvojen u parlamentu ponovo morati da se menjaju jer će navedene obaveze biti ukinute zakonom? Zašto se već pola godine čeka na izmene ZOBS-a? I kada će napokon da se okonča opšta zbrka i višegodišnje lutanje u traženju rešenja za obuku vozača? Ostaje nam da čekamo.

Povezane teme: Auto Bild, Auto škole, Saobraćajna policija

Poslednji komentari

Marko
Utorak, 30. 06. 2015. 18:22h
neregistrovan korisnik
a auto skole se nisu bunile kada su podigli cenu obuke na 600 e...
DrAgo
Ponedeljak, 29. 06. 2015. 09:12h
neregistrovan korisnik
Ma prepustite to Damiru, Ivici i Marici i malom Perici, oni će sa đetićima da se izigraju, i mimogred će problem rešiti, samo da se ovi potonji nakane. A Neša, Mrka i ini će to kroz skupštinu provući... I problem rešen!
Kibox
Nedelja, 28. 06. 2015. 01:32h
neregistrovan korisnik
Molim Blic da pokrene neku inicijativu za ovuku vozaca. Sumnjam da je kvalitet obuke bolji, traje 6 meseci ko vojska, platis im 600-700evra... Ko ima sada tokiko novca....Sramota.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»