"Xross Challenge" namučio takmičare na Tari Video

Najteža i najveća auto-moto trka u Srbiji, Xross Challenge je uspešno završena proteklog vikenda na Tari. U najtežoj klasi očekivano je dominirao leteći Miha Špindler, a brojni gledaoci su napokon gledali veliku trku sa čak 200 takmičara koji se ne boje povreda i blata!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

FOTO: Predrag Vučković

Tara i enduro su oživeli! Proteklog vikenda na ovoj planini 200 takmičara na 200 glasnih motocikala došli su da se uhvate u koštac sa surovom prirodom i daju sve od sebe kako bi se izborili za titulu trenutno najteže i najmasovnije trke u Srbiji - Xross Challenge.

FOTO: Predrag Vučković

Prvog dana trke održan je prolog koji je, kako smo imali prilike da vidimo, bio vrlo zahtevan. Takmičari su za što kraće vreme na svojim motociklima morali da

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

pređu gusto zbijene prepreke koje su ih čekale na poligonu. Ovde govorimo o velikim balvanima, šljunku, blatu i ostalim „nedruželjubivim“ podlogama. Najumešniji u ovom delu trke bio je i favorit, Miha Špindler koji je za svega 2 minuta i 36 sekundi preleteo sve prepreke koje su mu se našle na putu, što je skoro duplo brže od proseka ostalih vozača.

FOTO: Predrag Vučković

U istom maniru Slovenac je nastavio i u nedelju kada je počela trka za najtežu Klasu A. Trasa duga preko 100 km i puna preteških deonica bila je savršena pozornica za željene ali i neželjene vratolomije vozača u kojima su gledaoci uživali, navijali, ali i pomagali vozačima. Naravno, najatraktivniji za gledanje bio je brzi Špindler kome je za tih 100 km teško prohodnih terena bilo potrebno dva sata i pet minuta, ostavivši drugoplasiranog skoro pola sata iza sebe. Leteći Miha je svakako ovogodišnji Xross enduro prvak koji s pravom nosi titulu jednog od deset najboljih hard-enduro vozača na svetu i koji je svojim učešćem uveličao Xross Challenge trku.


 

FOTO:Predrag Vučković

Klasa B, nimalo lakša za takmičare donela je muke na svakom koraku, ali i sreću na licu takmičara kada su završili trku - najsrećniji bio je Gorazd Zupan. U Klasi C slavio je David Dragićević, a na „velikim motorima“ u Klasi Teškaši bio je maltene foto-finiš i pobedio je Miloš Dišković, dok je kod Superteškaša najbrži bio Luka Betević.

FOTO: Predrag Vučković

– Prezadovoljni smo odzivom takmičara koji su došli da učestvuju na Xross Challenge trci, svi vozači su prezadovoljni stazama i organizacijom, a takođe, interesovanje kod gledalaca je bilo zaista veliko. Tako da je trka uspešno okončana, a na nama je da ubrzo krenemo u planiranje izazova za sledeću godinu – kažu iz Xross tima.


Drugi enduro izazov je završen, Tara je svima priredila pravi pakao, a Xross tim je sa ovom trkom dokazao da je uspeo da jednu, za Srbiju nepoznatu, granu sporta popularizuje do te mere da postane najveće takmičenje na dva točka kod nas.


VIDEO> Xross Challenge Tara 2015:

Povezane teme: Xross Challenge, Reli, Enduro, Motocikli

Poslednji komentari

Djofreza
Utorak, 26. 05. 2015. 15:17h
neregistrovan korisnik
Kako je bilo dobro... Koliko testosterona, uvece zurka, preko dana jurnjava, organizatoru kao da je 15i put da organizuje takmicenje a ne tek drugi... Samo jos da su na asfaltnom delu obelezili gde da se skrene na livade gde je dobar pogled utisak bi bio 100% pozitivan
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»