"Xross Challenge" - da li ste spremni za najveću trku u Srbiji? Video

Opasno smo blizu najmasovnije trke u Srbiji! Ovog vikenda na Taru stiže 200 motociklista iz zemlje i inostranstva, spremnih da se bore za Xross Challenge titulu enduro prvaka. Teški tereni, iskusni vozači, buka motora, prelepa priroda, lepo vreme i odlična mesta za gledaoce, govore da Xross Challenge Tara 2015 nikako ne sme da se propusti. Xross izazov prihvatio je i Miha Špindler, jedan od top deset hard-enduro vozača na svetu!

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

FOTO: © Aleksandar Dmitrović

 

Maltene smo se navikli da se nad domaćim auto-moto sportom nalazi masivni sivi oblak i da se u Srbiji ništa veliko ne dešava. Međutim, već drugu godinu zaredom nebo nad ovom granom sporta razbija Xross Challenge – prva i jedina srpska enduro trka na čijem startu se gura najveći broj takmičara, što ovaj događaj čini i najmasovnijim kada govorimo o domaćim trkama.

 


 

FOTO: © Predrag Vučković

Da, moto-sport u Srbiji je napokon oživeo! Ko ne veruje, dobrodošao je na Taru od 22-24. maja, gde uživo može da gleda kako izgleda kada skoro 200 motocilista startuje svoje motocikle, spremne da osvoje ekstremno teške prepreke na ovoj planini.

FOTO: © Predrag Vučković

 

FOTO: © Predrag Vučković


– Ove godine smo na lokacijski mnogo boljem mestu za enduro. Planina Tara obiluje kamenitim tlom, tereni su puni klanaca i potoka, voziće se strmijim trasama kako uzbrdo tako i nizbrdo. Generalno, na Tari će biti mnogo više enduro preprepka nego na Kopaoniku prošle godine – otkrivaju iz Xross tima.

(+)Klikni za uvećanje slike

Xross trka koja već je privukla mnoge poznate enduro vozače iz drugih zemalja, a sigurno najveća faca je Slovenac Miha Špindler, jedan od top deset hard-enduro vozača na svetu.

FOTO: © Ivan Miladinović


– Na Taru dolazim prvi put, ne znam šta me čeka, ali dolazim na trku da napravim dobar rezultat i da se družim sa mojima prijateljima iz Srbije – najavljuje neustrašivi Špindler koji na „Beta RR 300 racing“ motociklu tokom cele godine vozi svetske hard-enduro trke i beleži sjajne rezultate.

FOTO: © Predrag Vučković


Osim njega, ovogodišnji izazov prihvatili su i drugi vrlo uspešni motociklisti iz

Pogledajte ponudu polovnih enduro motocikala na sajtu Mojauto.rs

Slovenije, poput Jake Seleša, a biće i vozača iz Rumunije, Nemačke, Hrvatske, Makedonije, BiH i Rusije. Dakle, Xross Team je definitvno rešio da rastera tmurne oblake nad domaćim sportom, organizujuću jedinu i najveću enduro trku kod nas.


Trasirano je 300 kilometara staza, a kao i prošle godine, Xross trka nudi više klasa za takmičare, a sve u zavisnosti od motocikla i veštine koju poseduju.

FOTO: © Ivan Miladinović

Najiskusniji na cross ili hard-enduro motociklima do 550 cm3 boriće se u Klasi A, čija će trasa biti duga preko 100 km, a voziće se po izuzetno zahtevnim terenima, skoro bez makadama. Klasa B je za vozače koji nisu početnici već se dobro snalaze i imaju isusktva u vožnji enduro ili cross motora. Ovogodišnja novina je Klasa C, rezervisana za manje iskusne ili starije vozače. Ova klasa ne zahteva fizičku pripremljenost i veliko tehničko znanje, a trasa ide uglavnom makadamskim putevima. Što se tiče motocikala zapremine veće od 550 cm3 oni će se voziti u dve klase, Teškaši i Superteškaši. Za njih se sprema trasa duga 120 km, od čega je 100 km off-road terena.


Xross tim je obezbedio odlična mesta za sve ljubitelje trka, a sa kojih se mogu pratiti najzanimljiviji i najteži delovi takmičenja (vidi mapu). Baza Xross trke biće hotel Omorika, a takođe, u saradnji sa opštinom Bajina Bašta, koja je veliki prijatelj auto-moto sportova i Nacionalnim Parkom Tara, obezbeđeno je prisustvo ambulantnih vozila, vatrogasne službe i policije, sve do ekipa „rendžera“ koji će u vreme održavanja trke biti planski raspoređeni po planini. Ovo je pomoglo da Xross Challenge 2015 bude u rangu jednog vrlo ozbiljnog događaja. Dakle, sve je spremno za najveću, najbučniju i najtežu trku u Srbiji. Čekamo vas na Tari.


VIDEO> Xross Highlights 2014:

Povezane teme: Tara, Xross Challenge, Trka, Motocikli, Enduro motocikli

Poslednji komentari

tramp
Petak, 22. 05. 2015. 04:41h
neregistrovan korisnik
Uh, koliko gledalac tamo može realno trke videti?
srbija
Četvrtak, 21. 05. 2015. 00:42h
neregistrovan korisnik
koliko negativnih na najpozitivniji stav! podrzavam!
ktm
Sreda, 20. 05. 2015. 19:06h
neregistrovan korisnik
Da li si ti covece normalan? Konacno nesto dobro u domacem automoto sportu, a ti pricas o zagadjenju. Nece kamioni, dizelasi da se akaju po brdu 3 godine, nego motocikli, 1 dan!
dzoks
Sreda, 20. 05. 2015. 16:32h
neregistrovan korisnik
samo napred.....iako ne mogu tamo, racunajte da sam uz vas
ako-ako
Sreda, 20. 05. 2015. 12:32h
neregistrovan korisnik
isprljajte i zagadite i to malo netaknute prirode sto nam je ostalo!!!!!!!!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»