Snimanje saobraćajnih prekršaja u Subotici

Na najprometnijim gradskim raskrsnicama u Subotici od ove nedelje će se video nadzorom snimati svaki prekršaj prelaska na crveno svetlo.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Subotica, nepoštovanje svetlosno-saobraćajne signalizacije na raskrsnicama sa video-nadzorom na području Subotice, biće dokumentovano na video-zapisu.


“Vozači će o učinjenom prekršaju biti obaveštavani putem pošte. U pozivu-

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

obaveštenju, nalaziće se fotografija sa podacima o mestu i vremenu prolaska na znak crvenog svetla, kao i drugi podaci o njihovim daljim obavezama” – saopšteno je iz PU Subotica.


Oficir Saobraćajne policije Ruben Pertet rekao je novinarima da to podrazumeva obaveštenja vlasnika vozila o učinjenom prekršaju, kako bi se utvrdilo koji je vozač učinio prekršaj, kako bi mu se izrekla sankcija.


“Za prolazak na znak crvenog svetla na semaforima predviđena novčana kazna, nakon podnošenja prekršajne prijave, je u rasponu od 15.000 do 30.000 dinara, tri meseca zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom one kategorije kojom je učinjen prekršaj i 6 kaznenih poena” – rekao je Pertet.


Video nadzor na najprometnijih gradskim saobraćajnicama postavljen je krajem prošle godine.


Osim toga, do kraja maja, nakon više godina čekanja, subotički semafori će dobiti i zeleno trepćuće svetlo, dok će zeleno “treperiti” na ukupno 24 lokacije.


Preduzeće Selma, po nalogu Direkcije za izgradnju grada, će uvoditi ovu novinu na semaforima na najfrekventnijim gradskim saobraćajnicama u periodu od 20. do 25. maja.


U Direkciji kažu da uvođenje zelenog trepćućeg svetla, koje vozače upozorava na skoro uključivanje žutog, a zatim i crvenog svetla, neće remetiti dosadašnji zeleni talas, te da će se truditi da radovi budu izvedeni van saobraćajnih špiceva.

Povezane teme: Saobraćaj, Subotica, Semafor, Prolazak kroz crveno

Poslednji komentari

luka
Četvrtak, 21. 05. 2015. 01:03h
neregistrovan korisnik
objasnicu ti ja.. bocna ulica je slepa, a semafor sluzi samo za pesake (tada nema strelice), a semafor je dosta frekventan, pa se uz oprez dozvoljava kretanje. meni samo nije jasno, kao i vecini ovde, ZASTO SEMAFORI NE TREPCU?! zasto je tesko instalirati automat?!! npr u Visnjickoj ulici je sinhronizacija uzas, razvija se 60-70kmh, semafor ne trepce... a narod naravno naplasen, koci na prvo zuto... a nema svako refleks ni koncentraciju.. pa dolazi do lancanih sudara. UZAS
Sinisa
Sreda, 20. 05. 2015. 23:49h
neregistrovan korisnik
Strelica je znak za slobodan prolaz za tramvaje. Crveno je za motorna vozila i ostale ucesnike koji koriste kolovoz. Nema na čemu :)
Hcg
Sreda, 20. 05. 2015. 22:05h
neregistrovan korisnik
Mozda je misterija za priucene vozace.
Marko
Sreda, 20. 05. 2015. 09:48h
neregistrovan korisnik
Kad ste vec stavili ovu sliku iz BG, da li neko moze da objasni ovu enigmu istovremene zelene strelice i crvenog svetla? Da li proci ili stati pitanje je sad??!!
axle
Sreda, 20. 05. 2015. 08:00h
neregistrovan korisnik
Kod semafora koji nemaju trepćuće zeleno ali imaju ultrakratkožuto svetlo, bukvalno svakom se može desiti da prođe 'na crveno' ali koga briga. Vozači i građani uopšte u Srbiji su samo ovce za šišanje. A što se snimanja i kažnjavanja tiče, mogli bi da se pozabave i mudro..rima koji blokiraju vozila ispred i iza tako što skreću ulevo iz trake za pravo.
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»