Fordov sistem za kontrolu prekoračenja brzine Video

Evropsko odeljenje kompanije Ford predstavilo je tehnologiju koja sprečava vozače da prekoračuju brzinu vozilima kojima upravljaju. Na ovaj način, korisnicima će biti olakšan život kada je izbegavanje plaćanja kazni u pitanju, ali što je još važnije i šta u Fordu posebno naglašavaju, ovim sistemom bi trebalo da se smanji broj udesa koji su izazvani upravo prekoračenjem brzine.

pretraga
Tražite dobar polovnjak?

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Traži
oglasi
Prodajete polovnjak?

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Sistem se aktivira prekidačem na upravljaču i funkcioniše tako što, po postavljanju maksimalne brzine na tempomatu, kamere postavljene ispod vetrobranskog stakla prate saobraćajne znake koji označavaju maksimalnu dozvoljenu brzinu - čim je ona niža od zadate, sistem usporava vozilo. Kada ograničenje brzine prođe, sistem čita novi znak i omogućava vozaču da ponovo ubrza do zadate brzine na tempomatu… Uparen je i sa navigacionim sistemima,

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

kako bi se pratila ograničenja brzina na putevima gde je velika udaljenost između saobraćajnih znakova. Sistem funkcioniše na brzinama između 35 i 190 km/h, a usporava vozilo tako što redukuje dotok goriva u motor, umesto da koristi kočenje kočionim sistemom.
ISL (Intelligent Speed Limiter) kombinuje nekoliko bezbendosnih sistema koji su predstavljeni na aktuelnim Fordovim modelima ("fokus", "mondeo" i "kuga"), a debitovao je na novom "S-maksu" koji je predstavljen na nedvano završenom Salonu automobila u Ženevi.

Povezane teme: Ford S-maks, Salon automobila u Ženevi, sistem kontrole brzine

Poslednji komentari

matke
Četvrtak, 26. 03. 2015. 17:42h
neregistrovan korisnik
U potpunosti se slazem, kompanija koja mnogo ulaze u bezbednost i nove sisteme. Pogledajte novi Mondeo, savrsen auto, ali nema reklamu jednog pasata.
Sasa-Doboj
Četvrtak, 26. 03. 2015. 05:51h
neregistrovan korisnik
Verivatno niste vozili vozilo sa tempomatom?! Noge su slobodne, a dovoljno je samo da pritisnete polugu gasa i on ubrzava po Vasoj zelji.
Bokee
Četvrtak, 26. 03. 2015. 03:19h
neregistrovan korisnik
Mercedes ovaj sistem koristi vec vise od 5 godina.
Citaj-i-razmisljaj
Četvrtak, 26. 03. 2015. 02:04h
neregistrovan korisnik
Lepo vam piše u tekstu da se ovo ograničenje odnosi samo kad je tempomat uključen. Inače, dok je tempomat uključen, pritiskom na pedalu gasa ćete dobiti željeno ubrzanje, a puštanjem auto vraća brzinu na zadatu. Znači ne bi trebalo da bude problema ukoliko poželite da preteknete nekoga dok je ovaj sistem uključen.
Error404
Četvrtak, 26. 03. 2015. 00:05h
neregistrovan korisnik
Vec postoje limitatori, gde vizac namesti koju brzinu ne zeli da prekoraci. Kao kod limitatora, pun gas deaktivira tu limitaciju. Nikakvo veliko otrkrice, samo povezali limitator sa citacem znakova na putu i brzine koju pokazuje navigacija!!
SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

SAJAM AUTOMOBILA "DDOR BG CAR SHOW 08" 16. MEĐUNARODNI SAJAM MOTOCIKALA, KVADOVA, SKUTERA I OPREME "MOTOPASSION"

Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion",...»